Kultura
491 prikaza

Andrej Plenković obožava našeg slavnog pustolova

Davor Rostuhar
1/3
Davor Rostuhar otvorio je izložbu u Carrousel du Louvre, a pomogla mu je Turistička zajednica Zagreba

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice grada Zagreba, u utorak se, u Carrousel du Louvre, na samo nekoliko koraka od muzeja Louvre, otvorila izložba hrvatskog fotografa Davora Rostuhara. U sklopu svog radnog posjeta Francuskoj, izložbu će svečano otvoriti predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. 

Tom prigodom, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld je izjavila:

"Ovo je jedinstvena prilika da Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica grada Zagreba predstave našu državu i glavni grad, u Parizu, na samo dva koraka od najpoznatijeg muzeja na svijetu – muzeja Louvre. Izložba je izuzetno značajna jer će oko tri milijuna posjetitelja, ne samo iz Francuske, već i iz cijelog svijeta, vidjeti barem djelić ljepota Zagreba i Hrvatske."

Davor Rostuhar | Author:
Martina Bienenfeld kaže:

"Svjetsko nogometno prvenstvo i sjajni rezultati naše reprezentacije, stavili su Hrvatsku ponovo u fokus svjetske javnosti, a izložbom 'Croatia.Full of colors. / Croatie.Pleine de couleurs.' u Carrousel du Louvre, stavljajmo naglasak na kulturu koja je, prema podacima UNWTO-a, jedan od glavnih motivatora putovanja u Europi.

Davor Rostuhar | Author:
Ovom prilikom istaknula bih da je nedavno u Zagrebu zabilježeno dvomilijunto noćenje i to čak mjesec dana ranije, nego prošle godine, a izložbom fotografija Davora Rostuhara – našeg eminentnog fotografa, avanturista, putopisca, predavača, zaštitnika prirode, a posebno strastvenog zaljubljenika u njegov rodni grad Zagreb - vjerujem da ćemo privući nove posjetitelje te time nastaviti pozitivan turistički rast koji glavni grad Hrvatske, kao najznačajnije kulturno odredište, ostvaruje iz mjeseca u mjesec."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.