Kultura
416 prikaza

Trivijalnost iz 'Breaking Bada' koju nisu 'skužili' ni najveći obožavatelji

Scena iz serije 'Na putu prema dolje'
AMC
Nekoliko stotina dolara moglo je spasiti Aarona Paula od snimanja jedne od najgorih scena u seriji

U četvrtoj epizodi druge sezone serije "Na putu prema dolje" Jessie Pinkman upadne u kemijski wc dok pokušava prijeći ogradu kako bi došao do kombija kojeg su za "kuhanje" koristili on i Walter White.

U ovoj odvratnoj, nezaboravnoj sceni, Jessie ispadne iz wc-a kupajući se u lokvi tamnoplave tekućine i ljudskog izmeta. No cijela stvar se mogla izbjeći da je budžet snimanja serije bio malo veći.

Naime, Jessie je prvotno trebao bježati od hrpe razjarenih pasa, a ne upasti u smrdljivi zahod. No zbog nedovoljnog budžeta, nisu mogli platiti unajmiti pse, pa su producenti odlučili iskoristiti ovu jeftiniju varijantu, kojoj se glumac Aaron Paul sigurno nije veselio.

Pas čuvar po danu je koštao 2500 dolara, a preko puta lokacije na kojoj su snimali nalazilo se mjesto na kojem su prodavali rabljene kemijske wc-e. I tako su umjesto skupog psa, dobili wc za 100 dolara.  

Cijelu ovo dogodovštinu Huffington Postu je prepričala Jackie Sandoval, koja sa suprugom Frankom vodi obilaske po Albuquerqueju u kombijima nalik onom kakvog je koristio poznati dvojac u seriji.

Scena iz serije 'Na putu prema dolje' | Author: AMC AMC

Sandovali su sudjelovali na snimanju serije, pa su prepuni priča koje pričaju turistima.

Jedna od njih tiče se i Marie Schrader koja u seriji uvijek nosi ljubičastu boju i ima puno ljubičastih stvari u kući.

"Čuli smo da postoji razlog iza te ljubičaste manije. Naime, kad je Marie došla u garderobu, kako bi vidjela kakvu odjeću će nositi, rekla je kostimografkinji da je ne zanima što će nositi sve dok nije "grozne ljubičaste boje". Navodno je Vince Gilligan slučajno čuo tu izjavu i odlučio, iz šale, da će odsad nadalje Marie morati biti sva u ljubičastom", otkrila je Jackie Sandoval.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.