Life
344 prikaza

80 posto muškaraca radi ovu grešku kad kupuju cipele

Muškarac bira cipele
Thinkstock
Većina muškaraca ne dijeli i ne razumije žensku opsesiju cipelama, a uz to ih i ne znaju kupiti na ispravan način

Iako će mnoge žene estetiku staviti prije udobnosti, bar kad je riječ o odjeći, muškarci nisu ni blizu tome. I upravo zato začuđuje koliko muškaraca radi istu grešku dok kupuju cipele.

Naime, mnogi muškarci, bez da to uopće shvate, kupuju krivu veličinu cipela. Koncentriraju se na duljinu, bez da razmišljaju o širini stopala. I to čini čak 75-80 posto muškaraca, tvrdi Ryan Stowe, trgovac cipelama.

"Obično nose prevelike cipele. To je prva stvar koju uočimo", tvrdi Stowe i napominje da većina muškaraca jednostavno ne obraća pozornost na širinu kad traže nove cipele.

Budući da proizvođači još ne proizvode iste cipele u različitim širinama, oni muškarci koji nemaju "idealno" simetrična stopala (a tko ima?!), završe s obućom koja im je predugačka ili preširoka, piše Business Insider.

Kad Stowe pomaže muškarcima pri kupovini cipela, on mjeri prvo duljinu od nožnog palca do pete, a zatim od najšireg dijela stopala do pete.

"Kod većine muškaraca radi se o dvije različite mjere. Nisu sva stopala jednako proporcionalna, a i bitan je volumen. Svaka osoba jednostavno mora naći cipelu koju će najugodnije ispuniti svojim stopalom."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.