Life
883 prikaza

Zbog uskih traperica nije mogla hodati i završila u bolnici

Uske traperice
Instagram
Uske traperice mogu ozbiljno oštetiti mišiće i živce, upozoravaju liječnici

35-godišnjoj ženi morali su razrezati traperice kako bi je izvukli iz njih nakon što su joj listovi toliko nabubrili da su bili nalik balonima, objavljeno je u časopisu za neurologiju, nerokirurgiju i psihijatriju. 

Sve je počelo nakon što je žena satima radila čučnjeve dok je čistila ormariće prije selidbe u Australiji, no do večeri su joj noge bile potpuno umrtvljene i jedva je hodala.

Doktori vjeruju da je razvila stanje nazvano sindrom pregrade, kojeg su pogoršale uske traperice. Inače, riječ je o sindromu koji je bolan i potencijalno ozbiljan, a koji uzrokuje krvarenje ili oticanje unutar određene skupine mišića, u ovom slučaju listova.

Uske traperice | Author: Instagram Instagram

Zbog navedenog stanja žena se počela spoticati i padati, da bi na kraju nekoliko sati provela na podu jer se nije mogla ustati.

Kad je došla u Royal Adelaide bolnicu otkriveno je da joj je donji dio nogu jako naotečen, a premda su joj stopala bila topla i vidjelo se da cirkulacija normalno funkcionira, mišići su joj bili slabi i izgubila je nešto osjeta u njima.

Kako se pojačavao pritisak u donjem dijelu njezinih nogu, mišići i živci su se oštetili, pa je morala dobivati intravenozni drip, a samostalno je mogla početi hodati tek nakon četiri dana.

I ostali liječnici navode da su otkrili veći broj slučajeva u kojima se kod pacijenata razvio peckajući osjećaj u bedrima, nakon čega bi se ona umrtvila. A sve zbog nošenja pretjerano uskih traperica, tzv. skinny jeans. Iako je šansa da se tako nešto dogodi za većinu ljudi izrazito mala, ona postoji.

Priya Dasoju, profesionalna savjetnica u Charteredovom društvu fizioterapeuta izjavila je da još nema razloga da se svi riješe omiljenih skinny jeansa, nego da bi jednostavno trebali izbjegavati dugotrajni boravak u istoj pozi, te bi se trebali što više kretati tijekom dana. A tko god osjeti produljenu bol, trebao bi jednostavno potražiti stručnu pomoć, piše BBC.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.