Life
3324 prikaza

Bizarno: Zahodi začepljeni tisućama eura

Euri
Dusko Jaramaz (PIXSELL)
Otkriveno je oko 100.000 eura u snopovima novčanica od 500 eura

Švicarsko tužiteljstvo pokrenulo je istragu kako bi utvrdilo zašto su zahodi u banci i tri restorana u istoj četvrti u Ženevi bili začepljeni snopovima novčanica od 500 eura u ukupnoj svoti od 100.000 eura.

Novčanice kojih je autentičnost potvrđena, vjerojatno su bile izrezane škarama i pobacane u zahodske školjke, objasnio je glasnogovornik pravosuđa u Ženevi.

Sve se dogodilo u svibnju kada su prvo bile začepljene zahodske školjke u poslovnici banke UBS.

Izlog trgovine koja ističe popuste Trgovine s robom Life Tajne koje vam prodavačice nikad neće otkriti

Samo nekoliko dana poslije takva se situacija dogodila i u sanitarijama triju restorana u istoj četvrti.

Dio novca nadležne službe uspjele su izvući, navode istražitelji koji su na ovom stupnju odbili priopćiti druge pojedinosti. Međutim,  dnevni list Tribune de Geneve piše da je novac pripadao Španjolkama koje su ga prije nekoliko godina položile u sef u Ženevi.

Za sada nema naznaka da bi mogla biti riječ o prljavom, nezakonito stečenom novcu. 

Europska središnja banka lani je odlučila prestati tiskati novčanice od 500 eura jer su se upravo one najčešće koristile za protuzakonite aktivnosti, uključivo pranje novca.

Glasnogovornik banke UBS odbio je komentirati istragu. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nećete 12:35 19.Rujan 2017.

    Zato je Dalićka nervozna ode provizija u drek od konzuma.