Life
3149 prikaza

Mračna tajna jednog sela: Godinama silovali djecu

Zlostavljanje djece
Thinkstock
Krug imućnih pedofila godinama ucjenjivao je i zlostavljao djecu, a iako su svi znali za to, nitko nije mogao ništa učiniti

U malom, uspavanom pakistansku selu Hussain Khan Wala, možda sve djeluje idlično i mirno, no stanovnici su u šoku i na rubu eskalacije.

Naime ovo je mjesto srce skandala o seksualnom zlostavljanju djece, koji je uznemirio cijelu zemlju. Seljaci optužuju policijske službenike da su zataškali djelovanje pedofilskog kruga, nakon što su se u javnosti pojavile video snimke na kojima se vidi kako njihovu djecu zlostavljaju članovi poznate, utjecajne lokalne obitelji.

Uznemireni roditelji tvrde da se ovo događa od 2009. godine, te da su djeca bila ucijenjena kako video ne bi ugledao svjetlost dana.

"Moje dijete je prestalo ići u školu. Svaki put kad bi ga vidjeli, odveli bi ga u polje ili u kuću", kaže 35-godišnja majka jedne žrtve.

"Silovali su ga pet sati i sad napokon sve izlazi u javnost. Oni su divljaci. Vidjela sam svoje dijete na tim snimkama i srce mi se slomilo. Odjurila sam na policiju, ali nije bilo pomoći. Svi u selu su znali što se događa, no bili su previše prestrašeni da bi išta rekli."

Lokalno stanovništvo najviše optužuje policiju koja im nije nimalo pomogla.

Žene u Indiji | Author: Youtube Youtube

"Otišli smo na policiju, a oni nisu učinili ništa", plačući je izjavila 28-godišnja majka druge žrtve. "Rekli su nam da su svi slučajevi isti i da im moramo donijeti nešto novo."

Odvjetnik i aktivist za dječja prava, Latif Sera, kaže da je više od 270 djece bilo žrtvama ovog pedofilskog kruga, čiji su članovi djecu zlostavljali u poljima i na svojim farmama, na kojima stoji natpis 'Zabranjen ulaz'.

Sera dodaje da su djeca bila drogirana, zlostavljana i da su ih vješali da vise naglavačke goli s konopa.

Zlostavljanje i ucjenjivanje

Ispred ulaza u kuću bogate obitelji nalazi se duboki bunar, a roditelji tvrde da su njihovoj djeci prijetili da će ih tamo utopiti ako progovore o onome što se događalo na farmi.

15-godišnjak koji se pojavljuje na jednoj snimci izjavio je da su ga prvi put silovali kad je imao svega devet godina, kad mu je prišao muškarac s pištoljem dok je išao po vodu za djeda.

"Čim sam ušao u kuću, zaključao je vrata. Viknuo je i došlo je još pet muškaraca. Počeo sam vrištati ali su mi zatvorili usta. Svaki od njih je imao oružje, jedan je nosio sjekiru. Rekli su mi da će me izrezati na male komade ako još pisnem. A zatim su me silovali."

Dječak tvrdi da su ga nastavili zlostavljati sljedeće četiri godine, tijekom čega je krao kako bi zadovoljio svoje napadače (koji su ga na to primorali, a zatim mu time prijetili).

"Ukrao sam nakit i novce za njih, jer su mi rekli da će me u suprotnom ubiti i da će hijene i psi pojesi moje tijelo. Našao sam im 1.300 dolara kako bi me ostavili na miru. Krao sam iz svoje kuće, od svoje obitelji."

Muškarac u lisicama | Author: Thinkstock Thinkstock

Policija tvrdi da je 14 osumnjičenika uhićeno, a vjeruje se da je u zlostavljanje uključena banda od 20 do 25 osoba.

Majka jednog osumnjičenika, koji bi mogao provesti mnoge godine u zatvoru, uvjerena je da se cijelo selo urotilo protiv nje, nakon što joj je sin uhićen.

"Nisam uplašena. Jedno od moje djece je sagriješilo prije mnogo godina".

Možda se napokon digne veo tajne s ove tabu teme

Kendra Gregson, UNICEF-ova regionalna savjetnica za zaštitu dječjih prava ističe da se u Pakistanu inače ne raspravlja otvoreno o ovakvim problemima, nego se oni zataškavaju i skrivaju. "Zbog toga je puno teže zaštiti djecu, jer je riječ o tabuu, a uz ovu temu se veže i društvena stigmatizacija."

Otkad je prošlog vikenda u Pakistanu počelo medijsko izvještavanje o ovom slučaju, cijela zemlja bruji o skandalu.

Kako bi se ubrzao proces odlučeno je da će se osumnjičenima suditi na sudu koji se inače bavi terorizmom, a dok se čeka daljnja istraga, suspendirana su trojica policajaca.

Građani su tu vijest dočekali kamenovanjem policijskog konvoja i sloganima 'Smrt policiji!', piše CNN.

Ne zna se kako će se stvari dalje odvijati ni hoće li ovaj slučaj uzrokovati širu istragu o problemima seksualnog zlostavljanja djece, a za to vrijeme roditelji žrtva očajnički razmišljaju što i kako dalje.

"Ukrali su nevinost mojeg djeteta. Mi naporno radimo kako bismo ih poslali u školu i pružili im bolji život, ali što možemo učiniti kako bi im povratili njihovu nevinost?", izjavila je jedna majka, tražeći odgovor na pitanje koje se mnogi pitaju, ali na koje nitko nema odgovor.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.