Life
82495 prikaza

Ima 13 godina, a s njom je spavalo 60 muškaraca

Zlostavljanje djece
Thinkstock
Pedofilski krug masivno je iskoristio ranjivost dviju djevojčica koje dolaze iz problematičnih obitelji

Jedno od najpraćenijih suđenja u Engleskoj u povijesti potreslo je mnoge kad su pred porotu izašle žrtve zlostavljanja.

Pedofilski krug masivno je iskoristio ranjivost dviju djevojčica koje dolaze iz problematičnih obitelji, i to u tolikoj mjeri da su djevojčice vjerovale da je ono što im se događalo bilo 'normalno', te su se one osjećale 'odraslo' kad su ih muškarci uzeli pod svoje.

Jedna djevojčica potvrdila je da je u vrijeme zlostavljanja prošla kroz ruke 60 muškaraca koji su je silovali. Od toga ih je svega 11 sad na suđenju, pod optužbom da su počinili seksualna zlodjela, a svi poriču da su učinili ijednu od 49 točaka optužnice koje su dignute protiv njih zbog stvari koje su se događale u razdoblju između 2006. i 2012. godine.

Među optužnicama su višestruka silovanja djece mlađe od 13 godina, dječja prostitucija i drogiranje djevojčica kako bi bile ošamućene i lakše stupile u seksualne aktivnosti.

45 optužnica je dignuto u vezi jedne, a četiri u vezi druge djevojčice. Javni tužitelj Oliver Saxby prilikom uvodne riječi je izjavio da je bila riječ o djevojčicama iz nestabilnih obitelji, te su one bile savršena meta. "One su tražile uzbuđenje i pažnju. Tražile su mjesto gdje mogu biti daleko od škole i kuće. Željele su se osjećati odraslo, ali i da netko brine o  njima. Pa su bile lak plijen grupi muškaraca koji su željeli neobavezno seksualno zadovoljenje."

Djevojčice su primale poklone u obliku alkohola, DVD-a, hrane, a povremeno i droge, napomenuo je Saxby: "Postavljeni su im uvjeti, pa su iskorištene. Prvo su je ustanovljeno njihovo povjerenje, a zatim su seksualno iskorištene".

Djevojčice su smatrale da su ti muškarci njihovi dečki, iako su prolazile kroz ruke različitih muškaraca koji su se izmjenjivali, ponekad čak i na dnevnoj bazi. Gotovo svi muškarci su azijskog podrijetla i mnogi među njima su inače prijatelji. Neki su oženjeni i imaju djecu, dok neki rade kao prodavači ili taksisti, piše Independent.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Pavica Blažević
    blaze272@htnet-dsl 20:50 19.Ožujak 2017.

    sve pedofile na kastraciju