Life
6989 prikaza

'Oni dani u mjesecu' - djevojke otkrivaju što tih dana rade

Djevojka odmara na trosjedu
Thinkstock
Većina žena ima svoje tajne u vrijeme menstruacije, makar u obliku starih gaćica koje nose samo tad, kad se obično pred nikim ne skidaju

Ne postoji 'pravi' ni 'krivi' način odijevanja za vrijeme menstruacije, kao što ni menstruacija nije nešto čega bi se žene trebale sramiti. Čak i ako im se dogodi da 'procure'; kao što je nedavno pokazala žena koja je bez uloška i tampona otrčala maraton, kako bi ukazala na probleme žena diljem svijeta koje nemaju ženske higijenske proizvode nadomak ruke.

Iako se žene 'onih dana u mjesecu' mogu odijevati kako žele, sve više ih podsjeća svijet da imaju menstruaciju i da tad imaju problema s garderobom.

Mic je tako upitao žene na Tumblru kako menstruacija utječe na njihovo odijevanje, a ovo su neki od najzanimljivijih odgovora:

"Sva odjeća koju imam mi je preuska jedan tjedan u mjesecu zbog nadutosti za vrijeme menstruacije." 

"Kad imam menstruaciju ne nosim hlače ni uske suknje. Ni svijetle boje. Osjećam se napuhano i grozno i jako krvarim, tako da gotovo uvijek prokrvarim po onome što nosim. Uglavnom, menstruacija mi uništava odjeću."

"Ne nosim usku odjeću dok imam grčeve. Sad sam na fakultetu, pa se tijekom menstruacije većinom nekoliko dana odijevam kao vreća krumpira."

Tampon | Author: Thinkstock Thinkstock

"Nema kratkih hlača. Nema haljina. Samo hlače. Prije nego sam prešla na pilulu, imala sam jake menstruacije, pa sam ovo naučila iz iskustva."

"Neću nositi ništa što je preusko ili preširoko (ne želim da mi ulošak sklizne s mjesta). Imam određeno rublje za ove dane i obično izbjegavam haljine i suknje."

"Znate što, ako imam menstruaciju, teško mi se ikako obući. Ne zanima me sve da je riječ o mojem vjenčanju. Obući ću hlače za jogu (crne, naravno, za svaki slučaj)."

"Zašto svaki put kad obućete bijelo kao da signalizirate  majci prirodi da je vrijeme za menstruaciju? I nećete imati pri ruci tampon ni uložak?!"

"Kad imam menstruaciju nikad ne nosim svijetle boje. Previše traperica sam uništila zahvaljujući tom mjesečnom paklu."

"Ne nosim hlače svijetlih boja."

"Nikad neću obući nešto bijelo. U stvari, ne nosim tad nikakve druge boje osim crne ili sive."

"Uvijek nosim tampon, ali svejedno ne nosim odjeću svijetlih boja."

"Odijevanje dok krvarite za vrijeme zimskih mjeseci nije nikakav problem, jer je riječ o tamnijim, punijim tkaninama koje sakrivaju sve potencijalne mrlje i curenja. Uz to, punije hlače drže sve na mjestu, a duga vesta pruža sigurnosnu kamuflažu. No krvarenje tijekom ljeta je pakao, jer su drugog i trećeg dana čak i tamponi uzaludni. O svijetlim bojama i tkaninama da ne govorim."

"Naravno da sam ovog ljeta dobila menstruaciju prvog dana kad sam došla na plažu. Ostatak dana sam provela tražeći obližnje zahode. Prokrvarila sam kroz dva kupaća kostima i zaprljala ručnik."

"Svaki mjesec uništim gaćice zato što po noći jako krvarim. Otkad sam to shvatila i prihvatila, kupujem najjeftinije rublje."

"Sve moje gaćice su 'gaćice za menstruaciju' jer su na svima mrlje."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.