Life
1566 prikaza

Ekstremna prehrana - godinama žive gotovo od zraka!

Yogi Prahlad Jani
screenshot/youtube
Raznovrsna prehrana je zdrava, no ovi ljudi se s time ne slažu. Neki već godinama žive samo na voću, drugima je pak osnovna namirnica pivo, a trećima pizza...

Netko je izbirljiv i izbjegava namirnice koje mu nisu ukusne, drugima je pak dobro sve što je pred njima, no u pravilu nitko ne voli jesti jedno te isto jelo cijelo vrijeme. Donosimo priče o ljudima čije su prehrambene navike baš bizarne.

1. Nije jeo ni pio vodu od 1940.

Prahlad Jani je 85-godišnji Indijac koji živi u pećini bez hrane i vode, a to čini dulje od 70 godina. Tvrdi kako ga je blagoslovila hinduistička božica Amba koja mu daje vodu kroz rupu na njegovom nepcu. Tijekom godina su ga istraživali i proučavali brojni znanstvenici gdje je bio pod stalnim nadzorom 10-ak i više dana, a da ništa nije jeo. Stručnjacima je i danas cijeli slučaj nejasan - tijekom ispitivanja nije niti mokrio kao ni obavljao veliku nuždu.

Pogledajte video:

 

2. Profesor već šest i pol godina pije samo voćni sok i kavu

Profesor i liječnik dr. Michael Werner sa sjevera Njemačkoj je jedan od najpoznatijih svjetskih bretarijanaca. Taj pojam označava pojedinca koji smatra da tijelu nije potrebna hrana nakon što tijelo prođe početni proces čišćenja, a tijelo dobiva energiju iz svjetlosti. Tvrdi kako već šest i pol godina u usta nije stavio ništa osim voćnog soka i kave, uz rijedak izuzetak čaše vina na slavljima. Izdao je knjigu "Život iz svjetla"  u kojem ističe kako je takav oblik prehrane najzdraviji te čovjeku produljuje život. U njoj znanstvenik odgovara na pitanja može li se živjeti bez hrane te je zapisao svoja iskustva. 

Knjiga o preživljavanju bez hrane | Author: Amazon Amazon

3. Muškarac koji je 46 dana pio samo pivo

Stanovnik američke Iowe, J. Wilson je deklarirani kršćanin, obožavatelj i proizviđač piva. Odlučio je kombinirati svoj hobi i strast te poštovati staru bavarsku tradiciju prema kojoj su redovnici tijekom 46 dana - od Pepelnice od Uskrsnog Ponedjeljka konzumirali isključivo pivo, uz eventualno pijenje vode. Uspješno je izdržao izazov bez posljedica na zdravlje, piše CNN.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.