Life
694 prikaza

Evo kako da zauvijek zapamtite tuđa imena pri upoznavanju

Upoznavanje
Thinkstock
Ako imate patoloških problema s pamćenjem imena pri upoznavanju, ne brinite, imamo rješenje

Većina ljudi kao da ni ne pokuša zapamtiti tuđe ime pri upoznavanju. A kao da već to nije dovoljno velik problem, mnogi od nas imaju problema i nakon tog prvog susreta zapamtiti 'tko je tko'. 

U brojnim situacijama (recimo na novom poslu ili u društvu), to može biti problematična situacija, ali na sreću dvojac s YouTube kanala ASAP Science, Gregory Brown i Mitchell Moffit sastavili su sedam trikova kako da odsad impresionirate društvo svojim pamćenjem imena.

1. Pazite

"Često ne zaboravljamo imena jer imamo loše pamćenje, nego nismo usredotočeni na upoznavanje."

2. Ponavljajte, ponavljate, ponavljajte

Ako ponovite ime odmah nakon što ste ga čuli, veća je vjerojatnost da ćete ga zapamtiti.

3. Smišljajte asocijacije

"Ako znate još netkoga tko se isto zove, smislite neku poveznicu između osobe koju ste tek upoznali i njezine imenjakinje koju znate od prije."

4. Mnemonika

Povezujte slike i riječi ili stvorite rimu.

5. Slovkajte

Ako vam nije neugodno, zamolite osobu da slovka svoje ime prilikom predstavljanja, a dok ona to čini zamislite sliku slova na njezinom čelu, piše Independent.

6. Pomozite drugima

Kad se upoznajete s nekim novim, pokušajte im nekako pomoći da zapamte vaše ime. Recimo, sami im kažite neku riječ koja se rimuje s vašim imenom ili spomenite neku pjesmu u kojoj se ono spominje.

7. Manipulacija

Ako vidite nekog čijeg imena se ne možete sjetiti, nemojte paničariti. "Upoznajte nekog drugog s tom osobom, jer je velika šansa da će druga osoba zapamtiti ime."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.