Life
1457 prikaza

Otkrivena mračna tajna: Zašto nikad ne biste trebali odsjesti u skupom hotelu

Par u hotelskoj sobi
Thinkstock
Prije nego se počastite noćenjem u hotelu s pet zvjezdica, trebali biste saznati jednu njegovu prljavu tajnu

Skupocjene hotelske sobe su prljavije od jeftinih, pokazalo je novo istraživanje.

Stranica za online rezervaciju smještaja - TravelMatch - otkrila je da hoteli s četiri i pet zvjezdica sadrže više opasnih bakterija od onih s tri zvjezdice.

Testirani su uzorci iz devet različitih hotela s tri, četiri i pet zvjezdica, kojima se željelo otkriti postojanje različitih bakterija koje mogu uzrokovati više vrsta bolesti. Pritom je testirano nekoliko površina - daljinski upravljač, stol i područje oko umivaonika u kupaoni.

Šokantno, ali i istinito, jest da je najmanja koncentracija bakterija locirana u hotelima s tri zvjezdice, dok su oni s četiri zvjezdice bili pravi rasadnici bolesti, piše Independent.

U sobama s četiri zvjezdice je bilo tri puta više bakterija od onih u sobama s tri zvjezdice, a u sobama s pet zvjezdica bilo ih je pet puta više od prosječne potrebne količine za formiranje bakterijskih kolonija. 

Najprljavije mjesto je, u prosjeku, bila - kupaonica, iako je u sobama s pet zvjezdica čak duplo više bakterija boravilo na daljinskom upravljaču. 

Stoga ne bi bilo loše da sa sobom uvijek nosite antibakterijske vlažne maramice kad idete na put, a ako želite izbjeći kontakt s daljinskim upravljačem, stavite ga u prozirnu plastičnu vrećicu (kao za zamrzavanje ili sendviče).

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.