Life
417 prikaza

Jesu li pretjerali? Charlie Hebdo objavio karikature o smrti malog Aylana

Charlie Hebdo
Twitter/ Die Welt
Crteže je napravio njihov karikaturist Laurent "Riss" Sourisseau, koji je od terorističkog napada na njihovu redakciju prije osam mjeseci pod stalnom zaštitom i pratnjom naoružane specijalne policije

Francuski satirički časopis Charlie Hebdo objavio je u svom zadnjem broju karikature o smrti sirijskog djeteta Aylana Kurdija koji se utopio sa svojom majkom i bratom kada brod pun izbjeglica prevrnuo u Egejskom moru.

Charlie Hebdo | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt

Charlie Hebdo objavio je dvije karikature na naslovnici. Na jednoj piše: "Izbjelice, dobro došli, tako ste blizu cilja. Promotivna ponuda: dva menija za djecu po cijeni jednog."

Na drugoj piše: "Dokaz da je Europa kršćanska – kršćanin hoda po vodi, a muslimansko dijete se utopilo."

Crteži su izazvali jako puno negativnih komentara, naročito od onih koji smatraju da je korištenje smrti malog djeteta u satiričke svrhe u najmanju ruku uvredljivo, te smatraju kako su ovaj put ipak pretjerali. 

Oni koji podržavaju Charlie Hebdo navode kako je to odgovor Hebdoa na katastrofalnu politiku prema izbjeglicama.

Crteže je napravio njihov karikaturist Laurent "Riss" Sourisseau, koji je od terorističkog napada na njihovu redakciju prije osam mjeseci pod stalnom zaštitom i pratnjom naoružane specijalne policije.

Charlie Hebdo | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt

Riss je preživio napad, ali je bio pogođen u rame i od ubojstava je glavni urednik Charlie Hebdoa.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.