Life
493 prikaza

Misterij srušenog aviona: Kopilot je na dan tragedije trebao biti na bolovanju

Andreas Lubitz
Twitter/ Die Welt
Tužitelji su u petak objavili kako su u Lubitzovom domu pronašli poderanu potvrdu o bolovanju

Istražitelji zrakoplovne nesreće Germanwingsa objavili su kako postoje ozbiljne indikacije da je Andreas Lubitz, kopilot optužen za namjerno rušenje aviona i ubojstvo 150 ljudi, od svojih šefova skrivao da je bolestan.

Tužitelji su u petak objavili kako su u Lubitzovom domu pronašli poderanu potvrdu o bolovanju. Lubitz naime uopće nije trebao raditi na dan tragedije. 

Prve fotografije ostataka aviona s mjesta pada Germanwingsa | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL

"Medicinski dokumenti koje smo zaplijenili tijekom pretraživanja Lubitzova stana u Düsseldorfu i doma njegovih roditelja u Montabauru upućuju na bolest i odgovarajuće liječenje. Činjenica da postoji nedavna potvrda o bolovanju, koja je bila poderana,produbljuje sumnju da je Lubitz skrivao svoju bolest od poslodavaca i kolega", kažu istražitelji. 

Tužitelji nisu htjeli precizno odgovoriti na pitanje od čega je bolovao Lubitz, ali njemački mediji izvještavaju da je bolovao od depresije.

Lubitz je u Lufthansi, prije nego je postao pilot, radio kao stjuard. Drugi piloti su ga znali zadirkivati, te su mu dali nadimak "Tomaten Andi", Rajčica Andi.

Istražitelji su otkrili kako je kapetan posade zaključana vrata kokpita iza kojih je Lubitz bio sam pokušao čak razvaliti i sjekirom. Inače, od jučer je većina zrakoplovnih kompanija promijenila politiku i pravila letenja, te su od sada uveli obavezno pravilo da u kokpitu uvijek, bez iznimke mora biti dvoje ljudi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.