Life
399 prikaza

Najznačajnije snimke iz povijesti napokon na YouTubeu

Hitler
Youtube
Associated Press i British Movie objavili su milijun minuta digitaliziranih povijesnih snimki na YouTubeu

Svakog sata na YouTubeu bude objavljeno oko 300 minuta video materijala. I kao što vjerojatno svi znate, većina toga je smeće.

No danas se dogodio značajan događaj za ljubitelja filma i povijesti, jer su Associated Press i British Movietone objavili više od milijun minuta digitaliziranog filma, što je prozvano "najvećim uploadom povijesnog informativnog sadržaja na YouTubeu dosad".

Na obje stranice može se naći više od 500.000 video priča od 1895. godine do danas, što je važan izvor sadržaja za škole, ali i javnost.

Od bizarnih do svjetski poznatih događaja, AP-ov direktor međunarodnih arhiva, Alwyn Lidsey, izjavio je da "nove snimke pružaju nevjerojatno vizualno putovanje ljudi i događaja koji se oblikovali našu povijest".

Stephen Nuttall, direktor YouTubea za Europu, Bliski istok i Afriku izjavio je riječ o divnoj inicijativi kojom će se udahnuti novi život u ove snimke koje će oduševiti javnost. "To je povijesno blago koje će omogućiti korisnicima YouTubea diljem svijeta da pogledaju kroz prozor prošlosti", piše Independent.

Izabrali smo za vas nekoliko snimaka, prije nego se dalje sami bacite na proučavanje.

Amaterske snimke ubojstva predsjednika Johna F. Kennedyja

 

Benito Mussolini poziva na mir u svijetu

 

Hitler otvara Olimpijske igre

 

Rusko oslobađanje Auschwitza

 

Sprovod Alojzija Stepinca 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.