Life
805 prikaza

Putinovi Noćni vukovi organizirali spektakularnu motorijadu na Krimu

Najava motorijade
1/4
Aleksandr Ljasota/VK.com
Motorijade Noćnih vukova postaju sve popularnije, a procjenjuje se da stotine tisuća posjetitelja dođu na Krim kako bi svjedočili jedinstvenom spektaklu

Prošlog vikenda Sevastopolj je svjedočio jednoj od najvećih motorijadi na svijetu. Na poluotok Krim okupili su se brojni ruski motoristi u organizaciji kluba Noćni vukovi, koji uživa veliku popularnost kod ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Dvodnevni festival pod nazivom Zavjetni kovčeg kulminirao je zajedničkim nastupom vojne glazbe, glumaca i kaskadera. Jedan dio nastupa bio je posvećen borbama oko međunarodne zračne luke u Donjecku kada su proruski separatisti uspjeli nakon krvavih sukoba izbaciti ukrajinsku vojsku iz zračne luke. 

Između ostalih, zbor crnomorske ratne flote gostovao je na pjesmi posvećenoj borbama u Donjecku.

Motorijada Noćnih vukova postala je već tradicionalno događanje, a svake godine posebna pažnja pridaje se događajima koji su bitni za rusku povijest. Prva motorijada na Krimu organizirana je 2014. godine kada su javno izrazili podršku ruskoj okupaciji. Procjenjuje se da je oko 100.000 ljudi došlo na tu motorijadu, a sve je medijski popratila ruska državna televizija.

Noćni vukovi prvi su motoristički klub u Sovjetskom savezu, a njihov čelnik od 1989. godine, Aleksandar Zaldostanov, poznati je politički aktivist. Čitava organizacija ima izrazito nacionalističke korjene, a posebno dobre odnose održavaju s Putinom koji im istom mjerom uzvraća. Iz ruske države blagajne, Noćni vukovi dobili su milijune rubalja, a prema nekim informacijama dobili su oko 12 milijuna rublja za izgradnju domoljubnog centra na okupiranom Krimu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.