Life
2278 prikaza

Samo za najhrabrije: Staklena staza pruža spektakularan pogled

Most
YouTube screenshot
Ovo je takav treći most u provinciji Hunan, a uskoro se planira gradnja četvrtog koji će biti još veći

Kina je svojim građevinskim čudima dodala još jednu nevjerojatnu konstrukciju. Naime, otvorila je stakleni most dug 100 metara oko litice na planini Tianmen u Nacionalnom šumskom parku u provinciji Hunan.

Prilikom svoje šetnje prvi posjetitelji morali su nositi zaštitne cipele da ne bi oštetili staklo. Ova atrakcija pruža veličanstveni progled na provaliju sa 300 metara visine. Adrenalin dodatno podiže čak 99 zavoja zbog kojih je put širok 1.6 metara kojim se prostire stakleni most dobio naziv "Uvijeni zmaj".

Hrabriji posjetitelji su se kretali po sredini stakla, pa čak ležali ili sjedili i uslikali fantastični selfie. Ipak, oni koje je visina malo uplašila držali su se drvenog ruba.

Ovo je takav treći most u provinciji Hunan. Stakleni most u kanjonu Džangdžjadžje, koji je 430 metara dug i 300 metara visok, postao je najduži i najveći stakleni most na svijetu. No, uskoro se planira gradnja četvrtog koji će biti još veći.

Planina Tianmen je jako popularna među turistima zbog mnoštva atrakcija. No, najviše im se sviđa žičara koja ih s obližnje željezničke stanice doveze na vrh planine.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.