Life
577 prikaza

Sedam znakova da on nije pravi za vas

Žena ostavlja muškarca
Thinkstock
Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti, pa nemojte ulaziti u brak kojem su suđen razvod

Samo zato što vas netko ludo privlači i seks je sjajan, ne znači da je on savršena osoba za vas i na papiru. 

Stručnjaci su odlučili objaviti sedam znakova koji ukazuju na to da vaša veza vjerojatno neće potrajati i da bi bilo bolje da je odmah prekinete i spriječite agoniju razvoda, piše Huffington Post.

1. 'Spušta' vam ispred prijatelja i obitelji

Ne može dočekati da pred svim vašim prijetaljima ispriča kako niste znali ispravno izgovoriti déjà-vu, nego ste se osramotili pred njegovim starijim kolegama. Hvali se sa svojim postdiplomskim na filozofskom fakultetu, dok vas zadirkuje o višoj školi kao vrhuncu obrazovanja. 

Iako se prvotno možete tek nasmijati na ovakve stvari i smatrati da nije riječ o nečem bitnom, ne biste trebali biti u ozbiljnoj vezi s osobom koja smatra da je u redu da vam se izruguje. A vjerujte, s vremenom će to postati sve gore, pogotovo ako vas ne doživi ozbiljno kad mu se požalite da vam smetaju takvi komentari.

2. Sušta ste suprotnost jedno drugome

Istina je da se suprotnosti privlače, ali samo do određene mjere. U početku vam se može činiti da se sjajno nadopunjujete i da taman pružate i potičete jedno drugo prema onome što vam nedostaje, no činjenica je da ćete se nakon pola godine, više-manje, umoriti od svega. Jer je za ozbiljnu vezu itekako bitno da dijelite iste vrijednosti.

3. Njemu smetaju vaši prijatelji, obitelj i hobiji

Zagrljeni par | Author: Thinkstock Thinkstock

U početku vam se može činiti sjajnim to što cijelo vrijeme želi provoditi s vama nasamo. No svakako se zabrinite ako primijetite da izaziva svađu svaki put kad ispred njega stavite druženje s prijateljima ili članovima obitelji. 

"Možda hodate s kontrolirajućim narcisom koji će se potruditi da se uvijek osjećate posebno i voljeno, tijekom faze hodanja, no ispod toga će se kriti želja da cijelo vrijeme bude centar vašeg svijeta. Tijekom braka će sputavati svake vaše pokušaje da održavate ikakve veze izvan braka, iz osobnih interesa", objašnjava Alison Patton, odvjetnica za razvod.

4. Vaši prijatelji i članovi obitelji ne žele imati ništa s njim

Za početak, budite svjesni da vaši prijatelji i obitelj nikad neće biti tako ludi za vašim dragim kao vi. To je jednostavno tako, i oni će vrlo često smatrati da ste mogli proći puno bolje.

No većina će, ako je riječ o normalnom partneru, biti sasvim O.K. s njim. Ako ga pak nitko ne voli, onda vjerojatno postoji neki problem u njemu, a ne u svim ljudima koji vas okružuju.

5. Između vas nema 'kemije'

Znate da vruća faza u kojoj ne možete skinuti ruke jedno s drugoga neće trajati vječno. A upravo zato je izuzetno bitno da je uopće i doživite. 

Ako sami sebe pokušavate uvjeriti da nije važno što između vas ne pršti, jer je on dobar, pošten i bit će dobar tata, znajte da je bitno da vas seksualno privlači muškarac s kojim planirate provesti ostatak života, jer će vam to, u suprotnom, itekako nedostajati.

6. On je stvarno, stvarno, stvarno, jako zgodan... i to je to!

Ako on izgleda kao mlađa verzija Johnnyja Deppa, ali vas ne zna nasmijati, zaboravite ga. Brzo će vam dosaditi, a nema ničeg goreg nego kad biste ga najradije ušutkali čim otvori usta, ali samo zato da ne morate slušati što priča.

7. Uzbuđeniji ste što ćete s njim provesti dan vjenčanja, nego ostatak života

Nemojte požuriti s nekim zato što bi mogao izgledati dobro na papiru, ali s kim, ako malo dublje prokopate, uopće niste kompatibilni. Isto tako, nemojte upasti u zamku biološkog sata i dopustiti da vam prstenjak 'okupira' prvi koji naiđe, jer više ne možete dočekati dijete, a prešli ste 35.

Uz to, ako se svi oko vas vjenčaju, nije čudno da ćete se i sami početi zamišljati na njihovom mjestu. No pričekajte i dobro upoznajte partnera prije nego donesete toliko važnu životnu odluku zbog koje biste jednog dana možda mogli potrošiti tisuće i tisuće kuna na bračnu terapiju. Ako ni zbog čeg drugog, a onda da uštedite. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.