Life
550 prikaza

"Trebalo mi je 20 godina da ispričam što mi se dogodilo"

Sapna Moti Bhavnani
Facebook
Žena koju je prije 20 godina silovalo nekoliko muškaraca odlučila je da je vrijeme da prestane šutjeti i progovori o tome što je preživjela

Sapna Moti Bhavnani Indijka je koja je 20 godina šutjela o strašnom činu kojeg je doživjela u Chicagu kad je imala svega 24 godina. No ovaj tjedan progovorila je o svemu u postu na popularnoj stranici na Facebooku Humans of Bombay, na kojoj se objavljuju fotografije i priče običnih ljudi.

Tu je Sapna ispričala kako je s 14 godina voljela pričati s dječacima, voziti se na motorima i pušiti, zbog čega su je ljudi u Mumbaiju često prozivali 'kurvom'. Nakon što joj je otac umro preselila je u Chicago gdje je doživjela još više slobode, tetovirala se i počela eksperimentirati s kosom.

Jednog Badnjaka izašla je sama iz bara kasno navečer, odjevena u kratku haljinu i s crvenim ružem na usnama. Grupa muškarca ju je čekala ispred. Natjerali su je da svima pruži oralni seks dok su joj držali pištolj prislonjen uz glavu, nakon čega su je silovali.

Sapna Moti Bhavnani | Author: Facebook Facebook

"Sjećam se da sam hodala do doma, otuširala se i taj incident sljedećih godina gurnula u kut svojih misli, te nikad nisam dopustila da me slomi - i dalje nosim kratke suknje i najsvjetliji crveni ruž."

U godinama koje su uslijedile udala se, pretrpjela obiteljsko nasilje i izašla iz braka pitajući se kako se to moglo dogoditi njoj, feministici. Danas smatra da postoje stvari koje su izvan naše kontrole

"Živimo u svijetu u kojem svi ističu koliko je bitno glasno reći svoje mišljenje i izaći iz teških situacija, ali ja samo želim reći ovo - nitko ne želi da ga tuku, siluju ili da prodaje svoje tijelo. Trebalo mi je 20 godina da ispričam što mi se dogodilo, ali za mene žena koja sve zadrži u sebi zato što nije imala drugog izbora ne pokazuje slabost, nego snagu i nešto što moramo početi poštovati."

Riječi ove žene koja danas živi i radi kao frizerka u Indiji 'lajkalo' je više od 77.000 ljudi, a ovaj posto podijeljen je više od 7.000 puta.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.