Life
1592 prikaza

Turudić Prodanoviću: Ok, nisi me blatio ti, ali jest ‘dama sa psićem’

Jadranka Sloković
Boris Ščitar/ PIXSELL
Turudić je žestoko napao Prodanovića tvrdeći da ga već mjesecima blati po medijima

Na pripremnom ročištu za novo suđenje Sanaderu na zagrebačkom županijskom sudu odigrala se prava predstava. U sudnicu u kojoj postupak vodi Ivan Turudić ušli su odvjetnik Čedo Prodanović i njegov klijent Ivo Sanader. 

Ovaj drugi, poznat po tome da i inače ne zna držati jezik za zubima, sucu je već s vrata značajno dobacio: - Zatražit ćemo vaše izuzeće.

Turudić ga je na to ljuto pogledao i održao mu lekciju iz bontona kazavši mu: - Valjda se prvo kaže dobar dan.

Jadranka Sloković | Author: Goran Stanzl (PIXSELL) Goran Stanzl (PIXSELL)

Međusobna provokacija vrlo brzo prerasla je u scenarij iz reality showa - teške riječi pljuštale su s obje strane. Obojica su toliko vikala da se, kažu svjedoci koji su stajali ispred sudnice, njihova svađa unatoč zatvorenim vratima čula na hodnik.

Podsjetimo, bilo je to prvo pripremno ročište Ivi Sanaderu za slučajeve Ina -MOL i Hypo banka, za koje je Ustavni sud u kolovozu odlučio da se moraju ponoviti jer su Sanaderu tijekom suđenja narušena prava. 

Odvjetnici su odmah nakon odluke suda najavili da će tražiti izuzeće Ivana Turudića, što se njemu nikako nije svidjelo. Dapače, samouvjereno je tvrdio kako mu ne pada na pamet da se sam makne iz slučaja.

Cijela se stvar intenzivirala međusobnim prepucavanjima preko novina, a svoj epilog dobila je prošli tjedan u sudnici županijskog suda.

Nakon što je Prodanović podnio zahtjev za njegovo izuzeće, ali i za izuzeće svih županijskih sudaca koji bi trebali odlučivati o tom zahtjevu, Turudić je, priča nam svjedok, prilično burno reagirao shvativši da je stjeran u kut jer više nema nijednu drugu opciju nego zahtjev predati na Vrhovni sud gdje će se odlučiti o njegovu izuzeću.

Ukratko, nakon što je Prodanović ovakvim potezom Turudiću “zabio gol izravno kroz ruke”, u sudnici je krenula verbalna paljba. Turudić je žestoko napao Prodanovića tvrdeći da ga već mjesecima blati po medijima. 

Odvjetnik se toliko uzrujao da je skočio sa stolca. Turudić mu je zapovijedio da sjedne, što je ovaj odbio, pa je sudac priprijetio izbaciti ga van, no ipak to na kraju nije učinio. 

Prodanović mu je kazao da nije istina da ga je blatio te ga tražio da argumentira svoje tvrdnje.

Sudac je ubrzo shvatio da se malo zaletio, pa je promijenio priču i kazao da ga je zapravo po medijima blatila “dama sa psićem”, aludirajući na Jadranku Sloković koja je u ekskluzivnom intervju za Express pozirala sa svojim dvije godine starim pomeranskim špicem.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.