Life
293 prikaza

Zašto je vjerojatnije da će par ostati zajedno ako imaju sina?

Otac i sin
Pixabay
Novo istraživanje došlo je zaključka da muška djeca bolje utječu na par nego ženska

Tisućama godina muška djeca više su se cijenila od ženske, no čini se kako ova praksa još uvijek nije izumrla. U nekim dijelovima svijeta, nažalost, ovako nešto je očekivano, no novo istraživanje provedeno u tzv. 'modernom svijetu' pokazuje da parovi kojima je prvo dijete muško imaju veću vjerojatnost da će ostati zajedno. 

Profesor Gordon Dahl s kalifornijskog Sveučilišta u San Diegu analizom velike količine podataka došao je do zaključka kako je veća vjerojatnost da će muškarac zaprositi svoju partnericu ako je trudna s muškim djetetom nego ako nosi žensko. 

Studija provedena na Sveučilištu u Miamiju otkrila je da je manja vjerojatnost da će se parovi razvesti u prve tri godine braka ako im je prvorođenac muško. 

Mnogi psiholozi pokušali su objasniti ovaj trend, a većina ih se slaže da ključ leži u činjenici da muškarci vjeruju kako se mogu bolje povezati s djetetom istog spola te kako i dalje gledaju na sinove kao svoje nasljednike.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.