Life
878 prikaza

Objavljene Brandove snimke: "Žene su od mene bježale kroz prozor"

Marlon Brando
Warner Bros
Marlon Brando u nevjerojatnim ispovijedima otkrio je da se zbog velike seksualne želje, prema ženama ponašao poput 'zvijeri'

Zahvaljujući glumi postao je filmska legenda, no njegov privatni život je najvećim dijelom bio misterij. Dosad.

Naime Marlon Brando je priznao sve svoje osobne demone - od mržnje prema ocu do toga kako je skoro 'prolupao' zbog glume u filmu 'Tramvaj zvan čežnja' - u novom intimnom dokumentarcu 'Listen to me Maron', koji je napravljen na osnovi 20 sati osobnih vrpci s priznanjima zvijezde koja inače nije rado izlazila u javnost s osobnim stvarima.

Redatelj, Stevan Riley, film je sastavio u potpunosti od privatnih audio snimki koje je glumac snimao kod kuće, na poslovnim sastancima, tijekom hipnoze, na terapiji, te tijekom intervjua, a sve skupa je tek sad objavljeno, 11 godina nakon smrti velikana koji je svijet napustio s 80 godina.

Ono što je mnogima automatski zapelo za oko je priča o njegovom seksualnom životu. Glumac je izjavio da je njegov seksualni nagon bio tako jak da se ponašao kao 'zvijer', te da su mu žene ulazile na vrata, a izlazile kroz prozor. 

Oskarovac je također priznao da prezire glumačku profesiju, koju je opisao kao 'laganje za život'. A slava koja je pratila njegovo zanimanje, samo ga je učinila još nesretnijim. 

U dokumentarcu je izjavio: "Većina glumaca želi vidjeti svoje ime u novinama. Oni vole svu pozornost koju dobivaju. Ali kad ljudi bulje u vas, kao da ste životinja u zoološkom vrtu, ono što vam to učini jesta da vas makne iz stvarnosti. Ne mogu to podnijeti. Mrzim to".

U dokumentarcu Marlon otvoreno priča i o svojoj ulozi ženskara, zahvaljujući kojoj je imao 16 djece iz tri braka i bezbrojnih afera. "Bio sam mlad i želio sam proširiti svoje sjeme daleko i široko."

Marlon je također tvrdio da je bio u vezi s Marilyn Monroe, nakon što su se upoznali na jednom tulumu, te je tvrdio da su ostali u vaezi naizmjenično se javljajući jedno drugome. Izjavio je isto tako da mu se poznata glumica javila svega nekoliko dana prije svoje smrti 1962. godine.

U dokumentarcu je vrlo očiito zbog čega je karizmatičan glumac postao popularan, ali se isto tako vidi kako je proispitivao vlastiti život i motivaciju. U jednom trenutku tako opisuje pleme na koje je naišao na Tahitiju za vrijeme snimanja 'Pobune na brodu Bounty', 1962. godine. "Nikad se nisam nalazio na mjestu koje mi je reklo da prestanem trčati, kao što je to učinilo ovo mjesto i ljudi. Ako sam ikad došao blizu osjećaju mira, to je ovdje."

No isto tako je jasno da se borio s demonima nasilnog oca i majke alkoholičarke. "Moj stari je bio tvrd. On je bio vatrogasac i muškarac u kojem nije bilo puno ljubavi. Običavao me šamarati i lupati bez ikakvog povoda. A ja sam ga se u to vrijeme iskreno bojao."

Pa ipak, otac mu je poslužio kao inspiracija kad se pripremao za ulogu Stanleyja Kowalskog u 'Tramvaju', te ponovno kad se pripremao ući u cipele Don Vita Corleona u 'Kumu'.

Mediji su ga pak 'uzeli na zub' kad se počao debljati i gubiti krajem 1990-ih, pa je na kraju djelovao kao pala zvijezda u medijima, što nipošto nije zaslužio, prenosi Daily Mail

"Gluma je samo izmišljanje stvari, ali to je O.K..Život je proba. Život je improvizacija. Ja ću smjestiti poseban mikrofon u svoj lijes kako bih kad se probudim, dva metra pod zemljom, mogao reći: 'Ovaj put sve učini drugačije'", izjavio je muškarac koji je najbliže drugoj prilici doša s novim dokumentarcem, koji ga dostojno prikazuje.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.