Style
3437 prikaza

Lopov ukrao i popio najskuplju votku na svijetu

Najskuplja votka na svijetu
Dartz Motor Company
Boca je "glumila" u TV uspješnici Kuća od karata, ali nije bila osigurana

Boca votke, koja je nosila titulu "najskuplje na svijetu" bila je ukradena iz bara u Kopenhagenu ovaj tjedan i pronađena je prazna na gradilištu u danskoj prijestolnici, objavila je policija u petak. 

"Ne znam što se dogodilo s votkom, no boca je prazna", rekao je glasnogovornik policije u Kopenahgenu Riad Tooba.

Boca ukrašena tri kilograma zlata i jednako toliko srebra procijenjena je na približno milijun eura, a njezin čep inkrustriran dijamantima replika je carskog orla što je zaštitni znak vintage automobila.  

Kopenhaška policija objavila je na Twitteru da je boca pronađena netaknuta.

Snimke videokamera pokazuju maskiranog muškarca kako grabi bocu Rusko-baltičke Vodke koju je na tržište stavio ruski proizvođač luksuznih automobila, a zatim bježi iz kafića Cafe 33 noću na utorak. 

Vlasnik bara Brian Ingberg izjavio je da boca i dalje ima istu cijenu iako je malo oštećena te će u nju uliti novu vodku.

Boca je "glumila" u američkoj seriji "Kuća od karata", ali nije bila osigurana.

Najskuplje piće na svijetu

Londonski noćni klub Movida lansirao je vjerojatno najskuplje piće u Europi (vrlo vjerojatno i svijetu). Koktel se zove "Savršenstvo", a jedna čaša će vas stajati 770.000 kuna.

Koktel, koji se miksa i servira pod budnim okom naoružanih čuvara, sadrži oveću mjeru konjaka Louis XII, pjenušca Christal Rose, nešto smeđeg šećera, uštrcak angostura bittersa te nekoliko listića jestivoga 24-karatnog zlata. Navodno piće nudi topli, osvježavajući osjećaj, no to nije glavni razlog za astronomsku cijenu - na dnu kristalne čaše nalazi se 11-karatni dijamantni prsten.
 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 03:48 10.Siječanj 2018.

    pretpostavljam da povratna naknada za ambalažu nije 50 lipa