Tehno
2387 prikaza

11 neobičnih stvari o Bill Gatesu koje vjerojatno ne znate

Bill Gates
Press Association/PIXSELL
O njemu se zna da je bogat, vlasnik Microsofta, te da je filantrop. No, ima toga još.

Većina ljudi o Billu Gatesu znaju tri stvari: da je najbogatiji čovjek na svijetu, suosnivač je Microsofta, te je jedan od najdarežljivijih filantropa.

No, o Billu Gatesu se ne znaju ili su vrlo malo poznate i neke druge stvari. Ovo je 11 stvari o Gatesu koje je objavio Business Insider, a koje vjerojatno do sada niste znali.

1. Gates je svoj prvi kompjuterski program napravio na računalu General Electrica i to dok je bio tinejdžer.

2. Kad su u njegovoj školi shvatili da pokazuje interes za kompjuterske programe dozvolili su mu da napravi program za raspored sati u školi. Gates je to iskoristio, pa je raspored napravio tako da bude na nastavi zajedno s djevojkama koje su ga zanimale.

3. Gates je, poput mnogih osnivača uspješnih tehnoloških kompanija, napustio fakultet prije nego ga je završio. S Harvarda je otišao 1975. i potpuno se posvetio Microsoftu.

4. Gates je 1977. uhićen u New Mexicu jer je vozio bez vozačke dozvole i prošao kroz crveno.

5. Sve do 1997. letio je redovnim avionskim linijama, a onda je kupio svoj zrakoplov, za kojeg i danas kaže da se s tom kupovinom želio "počastiti".

6. Još jedna njegova ekstravagancija, pored kupnje zrakoplova, je Codex Leicester, kolekcija rukopisa Leonarda da Vincija. Kolekciju je kupio 1994. na aukciji za 30.8 milijuna dolara.

7. Unatoč tomu što je Gates "težak" više od 81 milijardu dolara, odlučio je svojoj djeci ostaviti svakome po deset milijuna dolara. Gates je naime uvjeren kako djeci neće napraviti nikakvu uslugu ako im ostavi previše novca.

8. Gates ne zna nijedan strani jezik i priznao je kako je to jedna od stvari zbog koje mu je najviše žao.

9. Kada se upisivao na fakultet Gates je ostvario 1590 od maksimalnih 1600 bodova.

10. Jednom je Gates rekao da nije uspio s Microsoftom da bi se vjerojatno posvetio potrazi za umjetnom inteligencijom.

11. Njegov omiljeni bend je Weezer, a među omiljenima mu je i U2.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.