Tehno
1352 prikaza

Amazon testira revolucionarne robote

Scena iz filma Ja, robot
20th Century Fox
Iako se o njemu ne zna puno čini se kako bi šef Amazona uskoro mogao predstaviti novi hit

Zaposlenici Amazona uskoro bi mogli dobiti jako vrijedan poklon. Do kraja godine stiže im pravi kućni robot -  Vesta. Ovaj projekt, kako piše Techcrunch, Amazon u tajnosti razvija već nekoliko godina a ako testiranje dobro prođe, robot bi na usluzi svima trebao bti sljedeće godine.

Područje razvoja robota, posebno onih koji bi mogli olakšati obavljanje kućanskih poslova, posljednjih godina bilježi veliki napredak. Najpoznatiji su primjeri robota za čišćenje koji se koriste sve više. Ovaj bi trebao biti potpuno drugačiji. Iako nisu poznati detalji vjeruje se kako je riječ o kućnom asistentu. Šef Amazona Jeff Bezos poznati je ljubitelj i prijatelj robota s kojim ga se često može vidjeti u šetnji gradom.

Odjel Amazona koji se bavi robotikom posebno je usmjeren na dizajniranje industrijskih robota za potrebe rada u njihovim skladištima, a Vesta nastaje u odjelu Lab126 iz kojega su izašli poznati pametni zvučnici Echo. 

Nadamo se kako će Vesta biti puno više od pametnog i pokretnog zvučnika.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tom 09:45 25.Travanj 2018.

    Ubiti ce ga robot, cemu to, da bude sve vise ljudi ljeno, i vise bolesti, bez kretanja!