Tehno
94 prikaza

AMD donosi grafiku visokih performansi u bolnice i oglašavanje

AMD
AMD
Iako se ovi proizvodi neće naći na potrošačkom tržištu, s novim članovima Polaris obitelji AMD je omogućio iskustvo virtualne i proširene stvarnosti na 'embedded' tržištu

AMD je odlučio svoju novu Polaris arhitekturu proširiti na različita tržišta. Počeli su s RX 480, gaming grafičkom karticom te nastavili s Radeon Pro brandom grafičkih kartica. Sada je AMD predstavio i grafičke kartice koje spadaju u tzv. 'embedded' kategoriju, što znači da će AMD donijeti visoke performanse grafičkog prikaza na polja medicinskog prikaza, digitalnog oglašavanja ili u kockarnicama i proširiti primjenu od onog što se na tim poljima standardno očekuje.

Kako Polaris arhitektura donosi 2,8x više performansi po vatu u odnosu na prethodnu generaciju, otvaraju se mnoge nove primjene za 'embedded' grafiku.

AMD je u 'embeded' liniju dodao dva nova proizvoda - E9260 (dolazi kao MXM modul ili PCIe  kartica) i E9550. Budući da je TDP E9260 modela ispod 50W, AMD ističe da je GPU vrlo fleksibilan za implementaciju i integraciju u 'embedded' sustavima. Najsnažniji, E9550 dolazi s 8 GB memorije i 36 CUs-a, a na tržište dolazi u MXM obliku. 

AMD | Author: AMD AMD

Iako se ovi proizvodi neće naći na potrošačkom tržištu, s novim članovima Polaris obitelji AMD je omogućio iskustvo virtualne i proširene stvarnosti na 'embedded' tržištu. Naravno, to ne znači da će korisnici upotrebljavati ove grafičke kartice za VR i AR, no dobro je znati da na tržištu postoje kartice koje su sposobne za to i ostaje za vidjeti kako će netko primijeniti proširenu i virtualnu stvarnost na ovom području. Naime, iako embedded računala nisu toliko atraktivna kao potrošačka elektronika, ona omogućuju rad medicinskoj opremi u visokim rezolucijama ili atraktivne uređaje za kockanje koji izgledaju kao videozid.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.