Tehno
109 prikaza

AOC premijerno predstavio svoj prvi uređaj za virtualnu stvarnost

AOC VR
AOC
Sve više tehnoloških kompanija predstavlja svoje uređaje za virtualnu stvarnost

Jedan od vodećih brendova na tržištu monitora, AOC na ovogodišnjem Gamescom sajmu održanom u Kölnu od 18. do 21. kolovoza premijerno je prestavio javnosti svoj prvi uređaj za virtualnu stvarnost. 

Virtualna, odnosno proširena stvarnost najavljivana je na velika vrata, no nakon kratkog vremena nije se posebno uspjela probiti na tržište. Međutim, ove godine svi znakovi pokazuju da je napokon došlo vrijeme za njezin daljnji razvoj i popularnost

Goldman Sachs u svom izvješću objavljenom u siječnju ove godine navodi kako VR "ima potencijal stvoriti multimilijardersku indrustriju, i mogućnost da bude revolucionarna promjena načina igranja kao što je to bila pojava osobnih računala u povijesti". 

AOC VR | Author: AOC AOC

Mogućnosti upotrebe su različite kao i kod osobnih računala ili pametnih mobitela, koje su, osim očitih za igranje video igara (i vojsku), sve popularniji pri video zabavi, raznim događanjima, obrazovanju, zdravstvu, inženjeringu i čak kod nekretnina. 

Temeljna značajka VR-a je kreiranje izuzetno prožimajućeg iskustva za sve korisnike koji žele doživjeti poptuno novu dimenziju igranja video igara ili pogleda na neki drugi sadržaj, a može ih odvesti i na kilometrima udaljenu destinaciju i to iz udobnosti njihovog doma. Kako će tehnologija napredovati tako će i značajke i mogućnosti VR-a se sve više povečavati.  

Za AOC, ulazak u HMD tržište je prirodni korak, rekao je Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovnog managementa u EMEA, dodajući: "Kao podružnica najvećeg svjetskog proizvođača monitra, mi u AOC-u smo uvijek bili na čelu razvoja na tržištu monitora. Siguran sam da su naše prve VR naočale samo početak jednog odličnog razvoja i da se naši korisnici mogu radovati još uzbudljivijim uređajima u ne tako dalekoj budućnosti".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.