Tehno
53 prikaza

Appleova glazbena usluga stiže 30. lipnja. Cijena: 9,99 dolara na mjesec

Apple Watch
Press Association/PIXSELL
Prva tri mjeseca usluga će biti besplatna

Apple je predstavio svoju novu glazbenu uslugu, Music, koja će konkurirati Spotifyju, Tidalu i sličnim sustavima. Osim streaminga glazbe, Music će između ostalog nuditi i slušanje radija, uključujući Appleovu novu postaju Beats 1, te kupnju albuma.

Nova aplikacija bit će dostupna od 30. lipnja na iPhoneu, iPadu, iPod touchu, Macu i PC-ju u više od 100 zemalja. Prva tri mjeseca usluga će biti besplatna, nakon čega nastupa cijena od 9,99 dolara na mjesec ili 14,99 za cijelu obitelj. Music će na jesen doći i na Apple TV i mobilne uređaje s Androidom.

Apple je također najavio nadogradnju operativnog sustava za pametni sat Watch, koji bi developerima trebao omogućiti kreiranje brži nativnih aplikacija koje će se manje oslanjati na iPhone, s kojim se Watch povezuje.

Apple je najavio i da će iduća verzija operativnog sustava za računala Mac, OS X, nositi naziv El Capitan. Također je otkriveno da će iduća verzija operativnog sustava za mobilne uređaje iPhone i iPad, iOS 9, stići ove jeseni, kao i da će usluga za plaćanje Apple Pay idućeg mjeseca stići u Veliku Britaniju.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.