Tehno
105 prikaza

BBC objavio da će prenositi Olimpijske igre u virtualnoj stvarnosti

Ilustracija boks
Дима/ wiki
Britanska javna televizija godinama je među prvima koji prihvaćaju modernu tehnologiju, a tako je i danas

Dio prijenosa Olimpijskih igara iz Rija Britanci će moći pratiti u virtualnoj stvarnosti s punih 360 stupnjeva slobode, objavio je u četvrtak BBC.

Prvi dostupan prijenos bit će ceremonija otvorenja, a planiraju ukupno stotinjak sati prijenosa ostvariti u virtualnoj stvarnosti. BBC je uslugu opisao kao eksperimentalnu, a pokrivat će boks, atletiku i neke mečeve odbojke na pijesku. Jedan sportski događaj dnevno BBC će emitirati u 360 stupnjeva, a kao bonus bit će dostupne četiri različite kamere. Osim toga, svakodnevno će objavljivati sažetke najzanimljivijih događaja dana, a sve će biti dostupno na mobitelima koji podržavaju neke od brojnih naočala za virtualnu stvarnost.

Korisnici će morati preuzeti aplikaciju "BBC Sport 360 trial", dostupnu za iPhone i Android telefone. Tijekom dana očekuje se da će aplikacija postati dostupna za preuzimanje, ali još uvijek nije jasno kakva će biti dostupnost BBC-jeva sadržaja izvan Ujedinjenog Kraljevstva. 

Uzevši u obzir druge geološki ograničene sadržaje, očekujemo da će netko uspjeti otkriti način za gledanje BBC sadržaja i u Hrvatskoj.

Korisnici računala neće ostati zakinuti, pa će na BBC-jevoj stranici BBC Taster biti dostupan dio toga sadržaja.

Will Saunders, urednik BBC Tastera, rekao je: "Ovo je velik i uzbudljiv korak u našim eksperimentima s virtualnom stvarnosti. Postoji ogroman potencijal za snimke sportskih događaja, ali i mnogih drugih žanrova. Želimo istražiti upravo taj potencijal zajedno s publikom. Zbog toga eksperimentiramo u javnosti, kako bi nam ljudi mogli reći što radi, što ne funkcionira baš najbolje i postoji li u javnosti želja za još".

BBC već neko vrijeme izbacuje snimke u 360 stupnjeva, a jedan od posljednjih je suradnja s Youtuberima Jakeom Boysom i Adamom Waitheom. Oni su snimili horor snimku u 360 stupnjeva, a kako bi mogli izgledati BBC-jevi sportski događaji pogledajte u nastavku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.