Tehno
1333 prikaza

Superjahta budućnosti – može se pretvoriti u avion i helikopter

Jahta Monaco 2050
1/8
vasilyklyukin.com
Riječ je o jahti Monaco 2050 koju je dizajnirao ruski dizajner Vasilij Kljukin

Superjahte su danas opremljene kinima, bazenima, heliodromima, wellnessima, teretanama, dodatnim jedrilicama i gliserima... No, sve to je ništa u usporedbi s futurističkom luksuznom jahtom, koja po potrebi može biti helikopter i avion.

Riječ je o jahti Monaco 2050 koju je dizajnirao ruski dizajner Vasilij Kljukin. Ta jahta je još uvijek dizajnirana samo na papiru, a Kljukin je za CNN izjavio kako traži tvrtku koja se bavi proizvodnjom jahti da se upusti u ovaj posao koji bi milijarderima mogao osigurati nesmetano putovanje morem i zrakom.

Prema njegovom dizajnu, gornja paluba mogla bi se odvojiti od ostatka jahte i tranformirati se u avion koji može odraditi duže letove, primjerice od Mediterana do New Yorka.

"Gornja paluba je dio jahte koji je potpuno neovisan od ostatka jahte, a po potrebni može se pretvoriti u zrakoplov ili helikopter, jer prema dizajnu, nakon odvajanja iz tog dijela jahte se mogu raširiti avionska krila ili elisa helikoptera", rekao je Kljukin.

Nije spekulirao o mogućoj cijeni ovakve jahte, ali je naveo da bi je već danas mogao početi graditi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.