Tehno
1557 prikaza

Evo što emotikoni koje koristite govore o vama

Emotikon koji plače od smijeha
Wikipedia
Stručnjaci su proveli istraživanje na studentima kako bi utvrdili povezanost između slanja određenih emotikona i karaktera ispitanika

Dnevno se putem raznih aplikacija za chatanje pošalje čak 6 milijardi emotikona. Oni mogu zamijeniti određene riječi, izraziti naše osjećaje ili nas zabaviti. Znanstvenici sada tvrde da emotikoni govore i više nego što mi mislimo. Emotikoni su postali mainstream i sastavni dio urbane kulture. Da je trend ozbiljno uzeo maha svjedoči i podatak da je ugledni Oxfordski rječnik proglasio emotikon za riječ godine u 2015. godini

Naime, stručnjaci su proveli istraživanje na studentima kako bi utvrdili povezanost između slanja određenih emotikona i osobnosti pojedinca. Rezultati su pokazali da su osobe koje koriste veliku količinu emotikona vrlo društvene dok su one koje češće dijele tužne emotikone bezbrižne i ne obaziru se na tuđa mišljenja. 

Također, istraživanje je tražilo od ispitanika da kažu svoj dojam o pojedincu na temelju njegovih chat poruka. Zaključili su da što više emotikona pojedinac koristi, ostavlja dojam otvorene osobe. No, stručnjaci napominju da je ovo samo subjektivni dojam te da ne mora odgovarati karakteru osobe. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.