Tehno
151 prikaza

Facebookov tajni projekt već nas je oduševio

Facebook
J?rg Carstensen/DPA/PIXSELL
Novi tajni facebookov projekt funkcionirao bi kao osobni asistent koji bi mogao sam naručiti hranu i dozvati taksi

Priča se da Facebook razvija osobnog digitalnog asistenta. 

Radnog naziva 'Moneypenny', vjerojatno po omiljenoj Miss Moneypenny iz serijala o Jamesu Bondu, ovaj bi osobni asistent izvodio različite zadatke, umjesto da odgovara na pitanja, čime bi se razdvojio od Appleove Siri ili Microsoftove Cortane

Moneypenny bi korisnike pokušavao što više povezati s drugim stvarnim ljudima, koji bi im pomagali pri "istraživanju i naručivanju proizvoda i servisa, između ostalih zadataka".

Trenutačno aplikacije poput Magica i GoButlera dopuštaju korisnicima da šalju poruke direktno operaterima kad žele personalizirani servis kao što je odabir hrane za naručivanje ili rezerviranje letova.

Facebookov asistentski servis bi, s druge strane, bio direktno ugrađen u aplikaciju Messenger. 

Neki smatraju da je moguće da će Moneypenny biti izrađen po uzoru na azijske servise poput WeChata, koji korisnicima dozvoljava da obave zadatke poput dozivanja taksija i naručivanja hrane.

Ime Moneypenny bi se još moglo promijeniti (iako se nama sviđa), a nije poznat ni datum lansiranja aplikacije. Budući da nitko iz Facebooka ne želi ništa komentirati, možemo tek sjediti i čekati, piše Huffington Post.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.