Tehno
1091 prikaza

Hrvatski pametni novčanik podržalo 230 'ulagača' iz svijeta

Pametni novčanik Baggizmo
YouTube
U samo tri tjedna svoje Kickstarter kampanje prikupili su 50 posto vrijednosti nove tvrtke

Hrvatski startup Bagizzmo za projekt "Pametni novčanik" (Baggizmo Wiseward) u prvom tjednu kampanje na platformi za grupno financiranje Kickstarer, uz podršku 230 'ulagača' iz cijelog svijeta, skupio je već 50 posto ukupno planiranih sredstava ili 35 tisuća američkih dolara, izvijestili su u utorak iz tog startupa. Riječ je o novčaniku koji je zaštićen od krađe, gubljenja, ispadanja stvari iz njega, koji komunicira s mobitelom, internetom...

Kampanja Baggizmo-a za sredstva za pokretanje proizvodnje tog novčanika na Kickstarteru traje do 14. srpnja, pri čemu se, kako kažu, natječu u visoko konkurentnoj kategoriji tehnologije na toj platformi. "Do sada je velik broj podržavatelja na Kickstarteru kupilo Baggizmov pametni novčanik, ali je značajan broj i onih koji projekt podržavaju već s pet dolara", kažu iz Baggizmo-a.

Podsjećaju da su naprednu tehnologiju za "Baggizmo Wiseward" sami razvili u Hrvatskoj s namjerom njezine integracije u funkcionalni pametni novčanik sa senzorima i elektronikom kakvu konkurencija još nije razvila. "Tu je riječ o trenutno najinovativnijim novčanikom na tržištu odnosno nosivoj tehnologiji za koju svjetski trendovi najavljuju da će u bliskoj budućnosti zamijeniti i mobilne uređaje.

Time je pametni novčanik iz Baggizma postao hrvatski igrač na najdinamičnijem području razvoja tehnologije, a namijenjen je svima koji žele sigurniji i funkcionalniji novčanik koji štiti njegov sadržaj od digitalne krađe ili gubitka", poručio je direktor Baggizma Ladislav Jurić. Napominju i da je dizajn tog novčanika univerzalan i suvremen, a ujedno je i izrazito lagan za nošenje i izrađen je od ekoloških materijala.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.