Tehno
503 prikaza

Hrvatski start-up prikupio je milijun eura, ali ne staju na tome

Dinero
Screenshot
Marija Zeljko i Martina Zeljko osmislile su platformu za plaćane, softverska rješenja ali i kriptovalutu

Dineroone hrvatski je startup koji želi napraviti revoluciju u plaćanju, cilj im je modernizirati postojeći način plaćanja, olakšati praćenje protoka novca poslovnim subjektima, a korisnicima ponuditi nova platna rješenja.

Iza projekta koji je već prikupio milijun eura, a putem ICO i nove kriptovalute žele doći do još 18 milijuna eura stoje Martina Zeljko i Marija Zeljko, a ideja se zapravo prvo rodila radi privatne potrebe.

- U skladu s vremenom u kojem živimo i tehnologijom koje ono donosi, želja nam je stvoriti rješenje koje će promijeniti dosadašnje iskustvo s platnim transakcijama i progurati ga u novo doba. Svi smo se u jednom trenutku života susreli s platnim sustavima, no malo nas razmišlja o procesu koji stoji iza toga. Naš cilj je unaprijediti taj svakodnevni proces kako bi uštedjeli vrijeme, poboljšali sigurnost te unaprijedili njegove postojeće karakteristike u skladu s novim životnim standardima – kažu Martina i Marija Zeljko.

To u prijevodu znači da će platforma pružiti mogućnost plaćanja karticama, ali i kriptovalutama, a sam POS će biti besplatan bez mjesečnih obveza uz povoljnije naknade uz vlastita softverska rješenja za praćenje svih transakcija i izdavanje računa.

Investirati je moguće putem postojećih kriptovaluta Bitcoina (BTC) i Ethereuma (ETH), što znači da ćete svoje račune ili šišanje preko Dineroone moći plaćati Bitcoinom. Objasnili su nam i kako su kreirali vlastitu kriptovalutu.

- Kroz privatne investicije projekt je dosad prikupio nešto više od 1 milijuna eura no kako je proizvodnja čitavog sustava kapitalno vrlo intenzivna potrebno je ući u novu rundu prikupljanja kapitala u iznosu od 18 milijuna eura i to kroz novu kriptovalutu i "initial coin offering" (ICO). Za potrebe ICO -  kreirana je kriptovaluta naziva - DINERO - objašnjavaju osnivačice.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.