Tehno
503 prikaza

HT najbolja mreža u Hrvatskoj: 'Najveći rezultat u povijesti...'

Konferencija Hrvatskog telekoma
1/8
Igor Soban/PIXSELL
Tvrtka P3 Communications od 28. rujna do 7. listopada testirala je mreže u Hrvatskoj, a HT je od 1000 mogućih dobio 918 bodova - daleko više od direktnih konkurenata

Hrvatski Telekom ima najbolju mobilnu podatkovnu i govornu uslugu među svim mrežama u Hrvatskoj, potvrdio je test kompanije P3 Communications koji je HT-u i dodijelio P3 certifikat 'Best in Test', kao međunarodno priznanje kvalitete. 

Kako se ti testovi temelje na realnoj usporedbi svih konkurenata na nekom tržištu, P3 certifikati su široko prihvaćeni kao nepristrani i reprezentativni rezultati testiranja mobilnih mreža. Inače, P3 je mreže testirao u 65 zemalja na pet kontinenata. 

Iz HT-a navode da je P3 testiranje u Hrvatskoj obavio od 28. rujna do 7. listopada i njihova mreža je od 1000 mogućih prikupila 918 bodova, što je značajno više od direktne konkurencije. Uz to, ovo je i najbolji rezultat u povijesti P3 mjerenja u Hrvatskoj. 

1/8

- Hrvatski Telekom je u 2017. za 178 milijuna kuna povećao ulaganja u infrastrukturu i tehnologiju. Upravo su P3 rezultati dokaz visoke kvalitete usluge koju hrvatski korisnici već danas radi toga imaju. Također, izvrsnost HT-ove mreže je vidljiva i u usporedbi s vodećim europskim tržištima, posebice u segmentu pristupa internetskim uslugama - istaknuo je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma. Tomašković navodi i kako HT nastavlja sa snažnim ulaganjem i razvojem svih segmenata tehnologije: agregacijske IP jezgrene mreže, pristupne mreže, servisne platforme i IT sustava te da tako pripremaju Hrvatsku za novi val tehnoloških promjena.

Konferencija Hrvatskog telekoma | Author: Igor Soban/PIXSELL Igor Soban/PIXSELL

Iz HT-a ističu kako sada nude najveće brzine mobilne mreže do 350 Mbit/s, dok u Karlovcu započinje pilot-projekt gdje će biti omogućen download do 550 Mbit/s. Također, povećavaju se brzine i širi se pokrivenost fiksnim širokopojasnim internetom. Do kraja godine pristupnim brzinama većim od 30 Mbit/s bit će pokriveno 876 tisuća tj. 58 posto ukupnog broja kućanstava u Hrvatskoj. Optički pristup internetu bit će omogućen za 378 tisuća odnosno za 25 posto kućanstava. Svi ti podaci ukazuju da bi HT samostalno trebao ispuniti 70 posto ciljeva Digitalne agende 2020 za Hrvatsku.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 19:14 28.Studeni 2017.

    Po signalu sigurno najkvalitetnija mreža,no po uslugama je tipa "čeznem da te zeznem".