Tehno
229 prikaza

Impresivne brojke: Messenger ima više od milijardu aktivnih korisnika

Facebook Messenger
Borna Filic/PIXSELL
Messenger je 2014. godine postao zasebna aplikacija i tada je imao tek 200 milijuna korisnika

Facebook je prije dvije godine odvojio Messenger aplikaciju od Facebooka te je time prisilio milijune korisnika da instaliraju zasebnu aplikaciju kako bi mogli razgovarati sa svojim prijateljima. U travnju ove godine objavljeno je kako Messenger ima čak 900 milijuna korisnika te je očito da unatoč prvotnom negodovanju korisnika velik broj koristi Messenger aplikaciju.

Mark Zuckerberg je sada na svom Facebook profilu objavio impresivne brojke - Messenger sada ima milijardu aktivnih korisnika mjesečno. Šef Facebooka se zahvalio svima koji koriste Messenger te je najavio nove promjene i alate za ovu aplikaciju.

Iz Facebooka su otkrili i statistiku kako korisnici koriste aplikaciju. U prosjeku, korisnici razmjenjuju više od 17 milijardi fotografija mjesečno putem Messengera te više od 22 milijuna GIF-ova dnevno. Poslovna komunikacija na Messengeru također raste s nešto više od milijardu poruka između korisnika i kompanija svaki mjesec. Messenger je sada 'dom' i za nešto više od 18.000 botova (početkom srpnja taj broj iznosio je 11.000). 

Milijarda aktivnih korisnika na Messengeru velik je uspjeh za Facebook. Kada se aplikacija odvojila od Facebooka imala je tek oko 200 milijuna korisnika. Facebook je nakon odvajanja Messengera dodao mnoge alate u ovu aplikaciju što je rezultiralo vrtoglavim rastom korisnika.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.