Tehno
303 prikaza

Volvo je napravio najbolju stvar za bicikliste

Reflektirajuća boja za bicikl
1/4
volvocarslifepaint.com
Veliki problem po noći, biciklistima i vozačima automobila, jest to što se biciklisti slabo vide na cesti


Poznati švedski proizvođač automobila – Volvo, odlučio je pomoći biciklistima, ali i vozačima automobila, tako što je izradio 'Life Paint', reflektirajuću boju u spreju. Boja, koju je izradila tvrtka Grey London u suradnji s tvrtkom koja izrađuje reflektirajuće boje – Albedo100, sadrži ljepljivu tvar koja je po danu nevidljiva, ali se osvijetli po noći, kad se u bicikli upere svjetla automobila.

"Volvo je oduvijek pazio na sigurnost", objavljeno je u javnom priopćenju, a s ovom bojom pomoći će velikom broju po noći ugroženih biciklista na cesti. Isto tako, dobro će doći i vozačima automobila koji zbog biciklista ili voze posebno oprezno, ili riskiraju živote svih putnika u automobilu.

Treba napomenuti da se 'Life Paint' može nanositi na sve tkanine, uključujući odjeću, obuću, dječja kolica, ruksake ili pseće ovratnike. Nanešena boja ostat će na mjestu tjedan dana, nakon čega će se bez problema isprati, nimalo ne oštećujući materijal, piše Slate.

U ovom trenutku 2.000 probnih sprejeva dijeli se u šest prodavaonica bicikla u Velikoj Britaniji, a ako dobije pozitivne kritike, proizvođači će krenuti s međunarodnom distribucijom.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.