Tehno
155 prikaza

Je li ovaj video depresivna vizija naše budućnosti?

Virtualna stvarnost, budućnost - Keiichi Matsuda
Vimeo/Keiichi Matsuda/Screenshot
Umjetnik je prikupio sredstva putem Kickstarter kampanje kako bi snimao kratke filmove koji prikazuju našu budućnost

Kada govorimo o budućnosti, ne možemo sa sigurnošću reći što nas čeka, no slijedeći današnje trendove, možemo pretpostaviti u kojem smjeru idemo. 

Umjetnik Keiichi Matsuda ima svoju viziju budućnosti, a ako mu je vjerovati - ne piše nam se dobro. U šestominutnom videu, objavljenom na Vimeu, umjetnik prikazuje virtualnu stvarnost kao dio naše svakodnevice, no ona nije nimalo korisna. Dapače, umjetnik virtualni svijet prikazuje kao noćnu moru punu oglasa i raznih poruka koje stalno iskaču. 

HYPER-REALITY from Keiichi Matsuda on Vimeo.

Glavni protagonist video je Juliana, u čiji život imamo uvid iz prvog lica, a video postaje još strašniji kada Julianu hakiraju te virtualni svijet oko nje nestaje. 

Matsuda je još 2013. godine počeo Kickstarter kampanju kako bi prikupio dovoljno sredstava za proizvodnju niza kratkih filmova koji bi nam trebali dočarati budućnost. Kampanje je bila uspješna, a koliko je Matsuda uspješan u predviđanju budućnosti, vidjet ćemo.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.