Tehno
23770 prikaza

Najopasniji avion današnjice postaje još ubojitiji

A-10 Warthog borbeni avion
USAF
Warthog se koristio za uništavanje Talibana, a sad dobiva još moderniju opremu

A-10 Warthog mlazni avion, upravo dobiva mnoga nova poboljšanja. Ona uključuju nova krila, nadogradnju pilotske kabine, novo naoružanje i kontrola komandi ugrađena u pilotsku kacigu.

Oprema uključujue bombe koje na velike daljine uništavaju neprijateljske sustave protuzračne obrane, te oogućuju Warthogu da uništava neprijateljske tenkove izbliza, piše Popular Mechanics.

Avion iznad rijeke LUTAJUĆI AVIONI Life Ne smiju reći da lete i kada se sruše nitko ih ne traži
Warthog tako ostaje jedan od najvažnijih zrakoplova koji na zemlji uništava oklopne jedinice, čak i akd zračna obrana protivnika ima visoku tehnologiju. Jedna od najvažnijih novosti je ugradnja bombe GBU-39 - bomba malog promjera.

GBU-39 je teška 250 kg i visoke eksplozivnosti, opremljena krilima i sustavom za navođenje koji joj omogućuje zahvaćanje pojedinačnih eksplozivna bomba visoka 250 kilograma, opremljena krilima i sustavom vođenja, koji joj omogućuju zahvaćanje individualnih ciljeva na zemlji a domet joj je 80-ak kilometara.

Prema časopisu 'Combat Aircraft', Warthog može nositi do 18 GBU-39, što mu teoretski daje mogućnost da napadne i do 18 različitih ciljeva.

Nadograđeni A-10, u kombinaciji s bespilotnim letjelicama, mogli bi zajedno uništavati neprijateljsku protuzračnu obranu kao i cijele tenkovske jedinice.

UAV bi se mogli upotrijebiti za pronalaženje neprijateljske zračne obrane poput ruskog oružja Tor i Pantsir S-1 oružje kratkog dometa i prije no što ih oni pokušaju srušiti, dajući koordinate tog oružja posadi A-10.

A-10 Warthog borbeni avion | Author: needpix needpix
A-10 bi zatim mogli lansirati GBU-39 i prije no što ih neprijateljska obrana počne napadati, a tenkove bi uništavao AGM-65 Maverick, visoko eksplozivnim bombama i, naravno, GAU-8 / "Avenger" 30- milimetarskim mitraljezom.

Dodatna poboljšanja A-10 uključivat će poboljšanja za Scorpionov zaslon na pilotskim kacigama sustavom proširene stvarnosti (AR) koji prikazuje ciljeve na zemlji prije no što uđu u pilotsko vidno polje.

Američki avion sudnjeg dana Sudnji dan Tehno Jedini avion na svijetu koji može preživjeti nuklearni rat

To omogućava pilotima A-10 da identificiraju i angažiraju neprijateljske snage na terenu što je brže moguće, minimizirajući svoju izloženost neprijateljskoj vatri.

Inicijativa bi također mogla uključivati Link 16 putem kojieg bi razmjenjivali informacije s prijateljskim snagama, kao i sintetički za razmjenu informacija s prijateljskim snagama i sintetički radarski otvor koji može skenirati zemlju i identificirati tenkove i oklopna vozila noću i kroz nepovoljne vremenske uvjete poput oblaka ili magle.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • crazy.dictator 12:31 14.Rujan 2019.

    mitralez od 30 mm? novinar, novinar sedni +1 😂

  • BESTpartizan 20:20 13.Rujan 2019.

    nije opasan moze se i ovaj srušiti