Tehno
458 prikaza

Nakon fatalne nesreće Arizona je Uberu zabranila sve testove

Automobil
Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Uber je samo dan nakon nesreće prekinuo testiranja autonomnih vozila, a sada je stigla i zabrana Arizone. U nesreći 18. ožujka poginula je pješakinja dok je prelazila cestu izvan pješačkog prijelaza

Vlasti Arizone zabranile su u ponedjeljak Uberu vožnje autonomnih vozila na cestama te savezne države na jugozapadu SAD-a zbog nesreće koja je stajala života jednu pješakinju polovicom ožujka.

Uber je objavio već dan nakon nesreće do koje je došlo 18. ožujka u Tempeu da prekida sva testiranja autonomnih vozila na javnim prometnicama.

Video-snimku nesreće policija je objavila nekoliko dana kasnije.

Policija i regulator prometa otvorili su istragu o toj nesreći koja je oživjela bojazan koja prati autonomnu tehnologiju zamišljenu, po riječima pristaša, da smanji broj nesreća na cestama.

Brojne tvrtke ulažu milijarde u tu tehnologiju i već testiraju vozila na javnim prometnicama, posebice u Arizoni i Kaliforniji.

Neposredno nakon nesreće Uber je prekinuo svoja testiranja u Tempeu, San Franciscu i Pittsburghu u SAD-u te u Torontu u Kanadi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.