Tehno
271 prikaza

Ovaj kineski div prodaje jedan uređaj svake sekunde

Xiaomi Redmi Note 3
Nakon Kine i Indije, Xiaomi želi osvojiti i globalno tržište

Xiaomi je jedan od najbrže rastućih proizvođača pametnih telefona na svijetu. Prošlu godinu završili su na visokom petom mjestu najprodavanijih telefona, s 70.8 milijuna prodanih uređaja.

Kompanija je sada objavila zanimljive podatke o broju prodanih uređaja iz Redmi linije, čiji je prvi model lansiran u kolovozu 2013. godine.

Huga Barra, direktor Xiaomija, pohvalio se na Twitteru da je ova kompanija dosad prodala čak 110 milijuna uređaja iz Redmi linije, što je nevjerojatnih 1,21 uređaja svake sekunde u posljednje tri godine. 

Istaknuo je i podatak da Xiaomi Redmi većinom koristi mlada publika, od 22-29 godina te da je većina korisnika vrlo aktivna na društvenim mrežama. 

Barra nije rekao koliko je uređaja prodano u Kini, koja je najveće tržište za Xiaomi uređaje. Spomenuo je da je najnoviji model iz Redmi linije, Note 3, prodan u više od milijun primjeraka u Indiji, koja je postala drugo najveće tržište za Xiaomi. 

Xiaomi Redmi Note 3 | Author: Lana Jelić Lana Jelić

Xiaomi sada traži priliku kako osvojiti i globalno tržište, a povoljni telefoni s jakom baterijom i dobrim performansama zasigurno će im u tome pomoći.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.