Tehno
1169 prikaza

Ovo im je 'najveći problem' na iPhoneu X, riješila ga aplikacija

iPhone X
BENOIT TESSIER/REUTERS/PIXSELL
Novi iPhone X dolazi s nespretno dizajniranim gornjim dijelom uređaja, odnosno 'zubom' usred ekrana u kojem su smješteni senzori i kamera, što se mnogim korisnicima nikako ne sviđa

Uz sve pohvale za dizajn, tehničke mogućnosti i skeniranje lica, iPhone X se suočio i sa nizom kritika zbog nespretnog ekrana koji se proteže oko kamera na vrhu uređaja. Ovaj 'zub' na vrhu telefona je morao biti tu kako bi se mogle smjestiti senzori i kamera unutar kućišta i 5,8-ičnog ekrana, a upravo se s ovim dizajnerskim elementom narugao i Samsung u svom novom videu. 

Aplikacija Notchremover | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

No, Appleovi korisnici koje ovo toliko bode u oči, odlučili su sami naći rješenje za probleme. Jedno od njih je i aplikacija Notch Remover koja se prodaje za 99 centi, a služi jedino tome da iznad vaših fotografija dodaje crnu traku kako bi se ovaj obrub i notifikacijska traka bolje stopili. Aplikacija je došla i na ljestvicu najpopularnijih, iako nije savršena. Naime, ona kreira tu crnu traku i pomaže samo kad ste na glavnim ekranima ili kad je uređaj zaključan. Dok surfate, gledate video ili koristite druge aplikacije, nema pomoći i tu se mora čekati da dizajneri tih aplikacija prilagode dizajn iPhoneu X.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.