Tehno
101 prikaza

Philipsova inovacija - monitor koji blokira potencijalne hakere

Philips monitor
Philips
Na ovogodišnjem IFA sajmu Philips će predstaviti seriju svojih najznačajnih inovacija uključujući najveći 4K zakrivljeni zaslona na tržištu i najtanji monitor na svijetu

Philips i njihov partner za monitore MMD na sajmu IFA u Berlinu će ovaj tjedan prikazati niz novih inovativnih monitora.

Najveći od njih će zasigurno okupirati i najviše pažnje, a radi se o 40-inčnom Brilliance zakrivljenom monitoru s 4K rezolucijom. U prodaji će biti krajem godine.

Philips monitor | Author: Philips Philips

Ono što navode kao prednost je jednaku udaljenost gledanja od njegovih rubova kao i od sredine ekrana. Uz njega bit će i novi X7 zakrivljeni monitor bez okvira koji dolazi u dijagonali od 34 inča i formatu 21:9. Podesiv je po visini i prikazuje sliku Quad HD rezolucije, a također u prodaju stiže krajem godine.Najnoviji Ultracolor monitor prikazuje još veći spektar boja od 85-95% NTSC spekra u odnosu na tipičnih 72 posto. 

"Za razliku od prilagodbe ravnoteže boja kroz mijenjanje postavki softvera, Ultracolor tehnologija djeluje kroz stvarnu kemiju u panelu koju omogućavaju inovativne prilagodbe uzoraka boja", kaže Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovnog upravljanja u MMD-u.

Na sajmu ćemo vidjeti i prvi Philipsov 27-inčni monitor koji je opremljen pop-up web kamerom, za koji kažu da blokira potencijalni špijunski upad hakera kamerom koja se aktivira samo kada je to potrebno, a inače je skrivena u okviru monitora. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.