Tehno
222 prikaza

Plava majica bila mu je dovoljna da opljačka Appleovu trgovinu

Apple Store
Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL
Lopov je ušetao u Appleovu trgovinu u New Yorku pretvaravši se da je jedan od zaposlenika te je ukrao 19 iPhonea čija je vrijednost preko 16.000 dolara

Prva Appleova trgovina otvorena je prije 15 godina, a danas ova svjetski poznata kompanija ima preko 480 trgovina diljem svijeta. Zajedničko svim trgovinama je da su uređaji, kao i u većini trgovina elektroničke opreme, zaštićeni kablovima kako ih netko ne bi ukrao. No, to nije slučaj sa skladištem gdje se nalaze uređaji, a kojem pristup imaju isključivo zaposlenici Apple Storea.

Ipak, to nije bila prepreka jednom Amerikancu koji je ušetao u Appleovu trgovinu u New Yorku te je iz nje ukrao 16.130 dolara vrijednih uređaja, a jedini alat koji je koristio bila je - plava majica. Naime, zaposlenici Appleovih trgovina nose plave majice s logom ove kompanije, a to je domišljati lopov iskoristio te se pretvarao da je zaposlenik kako bi pristupio skladištu. 

Appleovi zaposlenici nisu vidjeli ništa sumnjivo već su mislili da je i on jedan od zaposlenika. Lopov je ušetao u skladište i iz njega iznio 19 iPhonea vrijednih 16.130 dolara

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.