Tehno
127 prikaza

Policija upozorava: 'Nemojte koristiti Facebookove reakcije'

Facebook reactions
Facebook
Belgijska policija upozorila je da Facebookove reakcije ugrožavaju privatnost korisnika ove društvene mreže

Belgijska policija upozorila je svoje stanovnike da ne koriste Facebookove reakcije kako bi zaštitili svoju privatnost. Tvrde da Facebook koristi ovaj alat kako bi prikupili podatke o korisnicima i tako bolje plasirali određene oglase. 

"Facebookove reakcije ne pomažu samo izraziti osjećaje, one služe i kako bi se procijenila učinkovitost oglasa na profilima", piše na službenoj stranici belgijske policije. 

Belgijska policija tvrdi i kako je Facebook u mogućnosti prikupiti podatke koji im govore kada su njihovi korisnici u dobrom raspoloženju te tako znaju kada je najbolje vrijeme da im prikažu oglase. Kada smo dobre volje, automatski smo otvoreniji i bolje ćemo reagirati na oglase.

"Facebook je uvođenjem 6 ikona za izražavanje osjećaja dobio pristup većoj količini podataka. Ovim potezom olakšali su posao algoritmu koji prikuplja podatke", kažu iz belgijske policije. 

Facebookove reakcije lansirane su u veljači, a Mark Zuckerberg ih je predstavio kao odgovor na zahtjev mnogih korisnika da se uvede 'dislike' gumb. Rekao je i kako 'like' gumb ne daje korisnicima dovoljno prostora da izraze svoje osjećaje te da su se zato odlučili na ovu opciju. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.