Tehno
2414 prikaza

Samsung najavljuje čudo - Galaxy X s tri ekrana

Samsung s tri ekrana
Concept Creator
Glasine najavljuju Samsungov mobitel s tri ekrana i veličine manjeg tableta

Novi Samsungov uradak mogao bi biti mobitel nazvan Galaxy X i trebao bi imati tri LED ekrana. Kada se potpuno 'ispruže' postaju ekran veličine iPad Mini. Bit će to mobitel koji će se vrlo lako moći pretvoriti u tablet i omogućiti niz novih mogućnosti. Ako je ova najava nešto više od same glasine koja i inače prati poznate tehnološke divove bit će to zanimljiv koncept, a možda jednog dana i koristan uređaj. 

Sklopivi ekrani nisu revolucionarna novost, a mnoge kompanije već intenzivno rade na razvoju takvih mobitela. Samsung se već dosta dugo bavi idejom sklopivih ekrana. Još su 2011. godine predstavili  video koncepta prozirnog i sklopivog ekrana, koji još nije ugledao svjetlo dana, piše Mashable.

Samsungovi šefovi, na nedavno održanom kongresu, najavili su kako kompanija želi biti prva na tržištu sklopivih pametnih telefona. 

No Samsung nije jedina kompanija koja se natječe na ovom tržištu. Prošle je godine Apple dobio patent za elektronički uređaj sa "fleksibilnim ekranom". No i dalje nije jasno kako bi ovaj model trebao izgledati. ZTE je također prošle godine predstavio svoj sklopivi koncept.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.