Tehno
2083 prikaza

Tehnologija je promijenila ljudsko tijelo zauvijek

Ilustracija ljudskog tijela pod utjecajem tehnologije
1/2
tollfreeforwarding.com
'Mindy' je primjer žene čije je tijelo doživjelo promjene uvjetovane korištenjem tehnologije

Ljudsko se tijelo godinama razvijalo i prilagođavalo svijetu, a prema predviđanju nekih znanstvenika to bi se moglo i nastaviti zbog utjecaja tehnologije. Tako bi za ljudi za 100 godina mogli imati tijelo prilagođeno utjecaju nove tehnologije.

'Mindy' je primjer žene čije je tijelo doživjelo promjene uvjetovane korištenjem tehnologije. Ona ima pogrbljena leđa zbog dugotrajnog sjedenja ispred kompjutera i spuštanja njezine glave kako bi gledala u pametni telefon. Vrat joj je manji i jači kako bi mogao balansirati glavu prilikom čestog spuštanja pogleda u pametni telefon.

Ilustracija ljudskog tijela pod utjecajem tehnologije | Author: tollfreeforwarding.com tollfreeforwarding.com
Nastavak njezine adaptacije je i gušća lubanja koja brani mozak od radijacije iz pametnih telefona za koju neki vjeruju kako ostavlja ozbiljne posljedice na ljudsko zdravlje. Mozak joj se smanjio prema teoriji da sjedilački način života smanjuje njegov kapacitet.

Ruke su pak posebna priča. Jedna bi ruka mogla imati 'sindrom 90 stupnjeva', odnosno zbog držanja pametnog telefona biti svinuta pod spomenutim kutem, dok bi šaka poprimila oblik za baratanje telefonom, tzv. 'pisaću šaku'.

Iron Man 19/50 top ideja Znanost Svaki radnik u skladištu postat će kao Iron Man

Pomak bi se mogao dogoditi i kod očiju. 'Mindy' ima razvijen drugi očni kapak koji joj omogućuje zaštitu od štetnog svjetla koje proizvode tehnološki uređaji. Naravno, ovaj je model ekstremno napravljen i dizajniran kako bi šokirao, ali daje interesantan vizualni uvid u tjelesne promjene temeljene na znanstvenim istraživanjima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.