Tehno
115 prikaza

Tri razloga zbog kojih bi Appleov iWatch mogao biti promašaj

iWatch
DPA/PIXSELL
Apple treba prodati "samo" tri milijuna satova da zaradi milijardu dolara

Milijuni ljudi diljem svijeta kupit će Appleov pametni sat i to samo zato što kompanija ima veliku bazu fanova koji će od njih kupiti bilo što. Zahvaljujući cijeni od 349 dolara, Apple treba prodati "samo" tri milijuna satova da zaradi milijardu dolara, donosi 24sata.

No, bit nije u zaradi jednog gadgeta već u tome što gotovo 70 posto Appleove zarade generira iPhone dok je prodaja iPada u padu. Apple sada treba novi proizvod koji će smanjiti iPhoneov udio u zaradi, ali CNN smatra da sa satom to neće postići.

Pametni sat očito neće biti veliki hit, a za to postoji nekoliko razloga. Prvi je taj što stoji 349 dolara (oko 2400 kuna) što je velik novac za uređaj koji ne nudi ništa više od iPhonea. Njegova jedina prednost je što neke od iPhoneovih funkcija sada možete imati na svome zglobu umjesto u ruci.

Drugi razlog je vrlo kratko trajanje baterije koje bi, prema nekim informacijama, trebalo biti oko 10 sati što jedva da je dovoljno za jedan radni dan. To je slabije u odnosu na pametne satove drugih proizvođača, ali i nepraktično jer korisnici očito stalno moraju nositi punjač sa sobom.

Treći razlog mogućeg neuspjeha je izgled - Appleov sat je u odnosu na, primjerice, Moto 360 mnogima jednostavno ružan. Neke će od kupnje odbiti i činjenica da jeriječ o prvoj verziji sata te da će druga verzija, koja bi trebala izaći godinu dana nakon prve, sigurno biti znatno bolja.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.