Tehno
108 prikaza

U Zagrebu se okupljaju najveći svjetski startup stručnjaci

Startup AddVenture
Facebook
20. travnja Zagreb će postati domaćin velike poduzetničke konferencije Startup AddVenture 2015.

Kao dio 'Startup AddVenture 2015 turneje po Istočnoj Europi', u Zagrebu će se održati konferencija nalik onim nedavno održanima u Egiptu, Azerbejdžanu i Turskoj, gdje su ove konferencije prozvane TED-om startup konferencija.

Startup AddVenture će dovesti skupinu startup stručnjaka iz Silicijske doline, Europe i Zagreba. A budući da je ovo prvi događaj ovakvog tipa, CCC startups je za partnere odabrao poznata lokalna startup imena poput onih iz Netokracije, ZIP-a i Startup Croatia.

U sljedećih 15 godina više od milijardu ljudi pridružit će se srednjoj klasi, a 80 posto njih će živjeti izvan SAD-a. Središnja i Istočna Europa ima mladu populaciju pred kojom su brojne prilike koje treba iskoristiti. Činjenica je da je dosad vodeća sila u tehnološkim inovacijama dolazila iz Silicijske doline, no CCC Startups vjeruju da, uz odgovarajuće resurse i znanje, tehnološki poduzetnici mogu značajno poboljšati svoje živote i ekonomske situacije i u drugim državama. Upravo zato Startup AddVenture konferencija dovodi uspješne stručnjake da inspiriraju i potaknu obećavajuće mlade poduzetnike.

"Nove tehnološke platforme olakšavaju startupovima da pokrenu posao bilo gdje u svijetu. Pravi je trenutak da se poduzetnici u Hrvatskoj prime posla, a mi im planiramo pomoći svojim znanjem i svim resursima koje trebaju", izjavio je Vitaly M. Golomb, osnivački partner CCC Startupsa. 

Na jednodnevnom će eventu prisustvovati brojni predavači, pa tako i: John Biggs (urednik TechCruncha - vodeće tehnološke publikacije), dr. Burton Lee (predavač sa Stanforda koji podučava o europskim poduzetnicima i inovacijama), zvijezda TED konferencija - Dave Troy, Denys Zhadanov (Readdleov direktor marketinga, koji je odgovoran za više od 40 milijuna downloada aplikacija), naš Mate Rimac, te CCC-ijevi partneri Vitaly M. Golomb, Mike Reiner i Max Gurvits.

Tijekom cijelog dana održavat će se predavanja i Startup AddVenture globalno startup natjecanje, a nakon svega slijedi VIP večera sa zagrebačkim investitorima, partnerima i drugim stručnjacima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.