Tehno
53 prikaza

Zuckerberg otkrio sedam stvari koje nas ove godine čekaju na Fejsu

Facebook
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Za korisnike Facebooka korisno je da se upoznaju s promjenama prije nego one stupe na snagu

'Sferični' video u NewsFeedu i Oculus VR slušalice (ako ih imate)

Facebook će uskoro moći prikazivati video snimke snimljene s kamerama koje imaju tehnologiju od 360 stupnjeva (kakvima su snimljenje Google Maps Street View fotografije).

YouTube je nedavno izjavio da će i onu pružati podršku za ovakve formate. A kako video sadržaj ovog formata postaje sve prisutniji, pretpostavljamo da će ove dvije tvrtke raditi na tome da ubrzo predstave još noviteta iz tog područja.

Pratite svoje online kupovine i komunicirajte s prodavačima putem Messengera

Facebookova aplikacija za poruke uskoro će biti integrirana u e-komercijalne stranice. U budućnosti, kad kupite nešto online, moći ćete odabrati da se spojite preko Facebook računa kako bi vam prodavači mogli slati obavijesti o tome što ste kupili direktno putem Messengera.

Ako mrzite dobivati brojne odvojene poruke koje se tiču vaše kupovine, ova će vas novost itekako razveseliti.

Odgovaranje na poruku uz pomoć drugih aplikacija

Odsad možete otvoriti drugu aplikaciju, poput animiranih GIF kreatora Giphy s Messengerom kako bi poslali poruku. Prije biste trebali odabrati aplikaciju, otvoriti Giphy, stvoriti GIF, i zatim ga kopirati u poruku.

Messenger također sad dopušta kompatibilnim trećim stranama da potaknu ljude da skinu njihove aplikacije direktno putem Messenger platforme.

Facebook | Author: McPHOTO/DPA/PIXSELL McPHOTO/DPA/PIXSELL

Video snimke koje obavljujete na Facbooku mogu sad biti ugrađene bilo gdje drugdje online

Prije, ako biste uplodali video na Facebooku, mogli ste dijeliti video samo ako biste dodali link na njega. Ovo je još jedan pokušaj da se Facebook postane popularniji kako bi ljudi na njega uploadali video snimke, umjesto na YouTube.

Ako bilo gdje online komentirate neki članak, to će se pojaviti i na Facebooku

Kad sljedeći put poželite nešto reći o tekstu kojeg ste upravo pročitali, zapamtite da će se to automatski pojaviti ispod te priče, objavljene na Facebooku. Namjera ove novosti je da medijskim kućama omogući veću komunikaciju njihovog sadržaja, piše CNN

Prve medijske tvrtke koje će ovo testirati su BuzzFeed, EliteDaily, The Huffington Post i Fox Sports.

Pripremite se na kontroliranje više uređaja s vašim Facebook računom

Tvrtka je najavila nove načine na koje ći njihovi developeri moći izrađivati programe koji će moći kontrolirati sve - od vrata vaše garaže do biljaka koje će se same zalijevati. To je Facebookov način da se uključi u svijet IoT-a, tj. interneta stvari, iako još nije poznato kako će se Facebook integrirati s 'IoT' uređajima.

Developeri će dobiti 'analytics' za svoje aplikacije

Besplatna kontrolna ploča omogućit će developerima da vide tko je u interakciji s njihovim aplikacijama i odakle dolaze - putem uređaja. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.