Tehno
257 prikaza

Vlasti u Berlinu zabranile iznajmljivanje stanova putem Airbnba

Berlin
Wikipedia
Vlasti u Berlinu zabranile su kratkoročno iznajmljivanje stanova kako bi stali na kraj nestašici životnog prostora

Berlin se muči s nestašicom stanova, a oni koji su htjeli zaraditi nešto sa strane koristeći Airbnb, popularni servis za unajmljivanje i iznajmljivanje stanova na kraće vrijeme, to više ne mogu.

Početkom lipnja u Berlinu je na snagu stupila zabrana kratkoročnog iznajmljivanja stanova, a kazne za prekršitelje iznose čak 100.000 eura. Ova zabrana izglasana je prije još dvije godine, no sada je stupila na snagu i mnogi iznajmljivači razočarani su ovakvim potezom. 

Ipak, mogu se iznajmljivati sobe u stanovima, ali one ne smiju biti veće od 50 posto cijelog stana. Vlasti u Berlinu odlučile su se na ovakav potez jer svake godine u Berlin dođe oko 45.000 novih stanovnika, a tijekom protekle dvije godine Berlin je naselilo i oko 60.000 izbjeglica. Zbog brzog rasta stanovnika raste i potreba za životnim prostorom te vlasti smatraju da će smanjiti problem nestašice stanova ako zabrane kratkoročno iznajmljivanje. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.